Zo ziet de perfecte dag eruit op wintersport!

Wintersport is echt zo’n vakantie waar we alweer naar uit kijken, wanneer deze net is geweest. Het liefst ga je dan ook meerdere keren per jaar. Wanneer je nog nooit op wintersport bent geweest, moet je dat echt eens een keer meemaken. Het gevaar is wel dat als je een keer gaat, waarschijnlijk verkocht bent en deze vakantie elk jaar weer wil herhalen. Maar, hoe ziet nou een perfecte dag eruit op de pistes? Lees snel met ons mee.

Ochtend: vroeg uit de veren

Een dag op wintersport begint altijd vroeg. Het is verstandig om je ritme van thuis aan te houden, zodat je zonder moeite weer door kan na de vakantie. Uiteraard begin je dan met een stevig ontbijt. Met skiën en snowboarden verbrand je namelijk een hoop calorieën. Daarom moet je een energierijk ontbijt nemen, zodat je de komende paar uur er goed tegenaan kunt. De perfecte ochtend betekent dat er veel nieuwe sneeuw is gevallen of dat het nog sneeuwt als je van de pistes af gaat. Daarentegen is een ochtend vol zon ook een perfect begin van de dag op een wintersportvakantie. Als beginner zijnde, begin je daarna de dag in gezelschap van jouw skileraar en mede studenten. De eerste paar skivakanties is het namelijk echt aan te raden om lessen te nemen. Je wil liever een paar lessen extra nemen, dan de eerst volgende keer een blessure oplopen door onervarenheid.

Middag: tijd voor actie

Na een aantal uren op de pistes is het eerst tijd voor een stevige lunch. Je hebt natuurlijk al heel wat calorieën verbrand en je zit waarschijnlijk laag in je energielevels. Een stevige lunch kun je dan ook wel gebruiken. Neem er ook zeker de tijd voor om te lunchen en even uit te rusten voor wat de dag nog meer allemaal brengt. Na een uur pauze te hebben genomen, kun je de ski’s en borden weer onderbinden en ga je opnieuw de pistes op. Ervaren wintersporters zoeken vaak in de middag meer de uitdagingen op, door bijvoorbeeld naar een ander deel van de pistes te gaan. Een ander deel betekent ook weer een ander mooi uitzicht, dus het is zeker het proberen waard. Uiteraard moet je als beginnende wintersporter hier wel mee oppassen. Wellicht kun je beter lekker zonnebaden bij een barretje, voordat je in de kreukels ligt.

Avond: feesten, avontuur of ontspanning?

Tegen het eind van de middag ben je bekaf van een dag intensief sporten. Wellicht dat je eerst wil opwarmen met een warme chocolademelk en daarna een drankje wil gaan doen tijdens de aprės-ski. Zo zou een standaard wintersport dag er ook uitzien. Je kunt er ook voor kiezen om een andere weg in te slaan. In plaats van naar de après-ski ga je juist vroeg eten, waardoor je de hele avond nog voor je hebt. Er is namelijk meer te doen, dan alleen skiën en snowboarden. Ga in de avond juist op pad voor avontuur. Vaak is er wel de mogelijkheid om in de avonduren bijvoorbeeld met de slee van de pistes af te gaan. Dat is echt aan te raden, als je dat nog nooit hebt gedaan. Het is enorm avontuurlijk en de pistes voelen meteen anders aan. Andere skigebieden hebben bijvoorbeeld ook een rodelbaan, waar je in de avonduren avontuur aan kunt beleven. Anderen willen weer liever ontspanning en kiezen juist voor de wellness. De dag afsluiten met een stoombad, sauna of massage klinkt natuurlijk ook helemaal niet verkeerd. Kies dus zelf wat voor jou de perfecte afsluiting is van een dag op wintersport. Hoe je het ook wend of keert, zul je waarschijnlijk toch rond 22:00 uur bekaf in je bed liggen van zo’n intensieve dag sporten.