Dit zijn de gerechten die je op wintersport kunt eten!

Je gaat natuurlijk op wintersport voor de gezelligheid, het uitzicht en het skiën. Maar, we stiekem vinden we het eten natuurlijk ook heel belangrijk. Want, wat eet je nou als je op wintersportvakantie gaat? Aan welke gerechten moeten we denken? Eet je daar voornamelijk schnitzels of heb je een ruime keuze aan gerechten? We zetten alle wintersport specials voor jou op een rijtje.

De Wiener Schnitzel met friet

We noemde hem net al even, de welbekende Wiener Schnitzel. Een wintersportvakantie is niet compleet zonder dit grote stuk vlees en een hele berg friet. Het is misschien wel het bekendste gerecht en waar wintersport om bekend staat. In bijna elk skigebied zul je dit gerecht wel op de kaart vinden, alleen in Frankrijk misschien niet, maar dan ga je toch ergens anders skiën?

De Oostenrijkse Kaiserschmarrn

Dit is een zoet gerecht dat in Oostenrijk enorm populair is. Het is een soort pannenkoek, die warm wordt gegeten met een gekarameliseerd suikerlaagje, een laag poedersuiker en appelmoes. Iedereen die in Oostenrijk op ski-vakantie is geweest zal dit gerecht wel kennen of wel eens hebben gegeten. Het wordt vaak geserveerd als lunchgerecht, maar kan ook zeker dienen als toetje. Als dessert wordt de Kaiserschmarrn vaak gedeeld.

De welbekende kaasfondue

Ook kaasfondue is een typisch wintersport gerecht. Je kunt dit zelf maken in jullie huisje of je bestelt het in een van de restaurants. Dan komt er een pan met kaasfondue en veel stokbrood op tafel. In Frankrijk en Zwitserland zul je echt gesmolten kazen krijgen, wat het nog lekkerder maakt en wat ook heel erg vult.

De Zwitserse alpen macaroni

In Zwitserland is het een populair gerecht: de alpen macaroni. Dit gerecht bestaat uit aardappel en macaroni uit de oven, met veel kaas, ham en spek. Het is echt een gerecht waarmee je een goede bodem kunt leggen en daarna nog uren op kunt skiën. Wellicht niet het beste gerecht om te eten op lege maag, maar zeker het proberen waard als je een keer op je ski’s op de Zwitserse pistes staat.

De bekende curryworst

Net zoals de Wiener Schnitzel is de Curryworst natuurlijk ook een heel erg bekend wintersport gerecht. Deze dikke braadworst wordt geserveerd met een hele berg friet en een grote schep met currysaus. Ook dit is weer een gerecht dat voor een goede bodem zorgt. Daarom wordt de curryworst ook vaak nog na de après-ski gegeten.

Een goulash soep

Een ideale gerecht voor tijdens de middagpauze, de goulashsoep. Het is een soep die rijkelijk is gevuld en heerlijk vol is van smaak. De smaak is ook een beetje kruidig. Het is het ideale gerecht om mee op te warmen na een paar uur skiën. Doordat de soep rijkelijk is gevuld, zul je ook nog wel een aantal uren vooruit kunnen op de ski’s, wanneer je deze soep hebt genuttigd.

Een lekkere apfelstrudel

We hoeven niet uit te leggen dat dit eigenlijk geen lunchgerecht is. Het is enorm zoet en vooral als je er nog vanillesaus bij neemt. Maar, je bent eenmaal op wintersport, op vakantie dus wat maakt jou het ook allemaal uit. Eet de apfelstrudel als snack, als lunch of als toetje, het kan allemaal als je van huis weg bent.

De spaghetti bolognese

Hoewel wintersport er niet om bekend staat of er mee te linken is, is spaghetti bolognese wel heel bekend in de skigebieden. Je kunt het bijna in elk skigebied krijgen. In Italië is deze uiteraard het lekkerst. Daarom moet je in andere gebieden met dit gerecht ook uitkijken. Het zal niet overal gemaakt worden zoals je gewend bent, dus leg de standaard niet te hoog voor jezelf, ook al heb je er nog zo’n zin in. Verwacht er minder van, dan kan het altijd meevallen.