Top 6 populairste wintersport landen in Europa

Laten we voorop stellen dat je tegenwoordig een wintersportvakantie op heel veel plekken kunt boeken. Welk gebied jouw favoriet is, is ook een beetje persoonlijk. Het is maar net wat voor voorkeuren jij hebt en met wat voor gezelschap je op reis gaat. Bovendien kunnen we natuurlijk ook niet in iedereen zijn portemonnee kijken. Wat we wel kunnen doen is de 6 populairste en Europese wintersportlanden op een rijtje zetten. Wellicht dat jij in een van deze landen een keer de pistes afdaalt komend jaar.

Nummer 1: Oostenrijk

We durven Oostenrijk wel het land van de wintersport te noemen. Voor veel Nederlanders staat dit land op nummer 1 als het om skiën en snowboarden gaat. Het land telt een hele hoop gebieden. Met een hoop bedoelen we honderden. Dat betekent dat je genoeg keuze hebt en elk jaar weer in een ander gebied zou kunnen gaan skiën. Aan het eind van de rit, ben je waarschijnlijk nog niet van alle pistes gedaald.

Nummer 2: Frankrijk

Frankrijk is al decennia lang een favoriet als het om vakantie gaat. Veel mensen trekken er elke zomer naar toe om wekenlang met een handdoek op het strand te gaan liggen. Een ander groot gedeelte van de bevolking pakt zijn spullen in de winter in, om Frankrijk onveilig te gaan maken. Het land is namelijk niet alleen populair om zijn fijne zonvakanties, maar ook om zijn wintersportgebieden. Veel Nederlanders strijken elk jaar opnieuw neer in een van de honderden skigebieden die het land telt.

Nummer 3: Duitsland

Duitsland staat niet alleen bekend om zijn kerstmarkten. Ook voor wintersport moet je de Duitse grens over. Dit land is voor gezinnen met kinderen vaak een favoriet. Dat komt omdat je binnen een paar uur al op de pistes kunt staan. Winterberg is bijvoorbeeld zo’n gebied waar je dezelfde middag nog op de ski’s kunt staan. Voor gezinnen met kinderen is dat een groot voordeel, omdat je niet zo lang hoeft te reizen. Bovendien zijn ook hier weer genoeg skigebieden waar je uit kunt kiezen. Er is vast wel een gebied te vinden die aan al jouw voorkeuren voldoet.

Nummer 4: Italië

Net zoals Frankrijk is Italië een veelzijdig land. Het is niet alleen een favoriet tijdens de zomermaanden, want ook in de winter is Italië populair. Jaarlijks vertrekken er weer een hoop families naar dit wintersportland. Het is vooral een favoriet door de vele dagen met zon. Daardoor is het ook een vrij sneeuwzeker land. Alle sneeuw die niet valt, daar zetten ze kunstsneeuw kanonnen voor in. Op die manier kun je altijd skiën en snowboarden in Italië. Daarnaast geniet je natuurlijk heel de vakantie van heerlijk eten.

Nummer 5: Zwitserland

Wintersporters die ooit naar Zwitserland zijn gegaan, zijn daar niet meer weg te denken. Het land kent een vaste groep wintersport fans, die elk jaar weer terug komen. De uitzichten op elk piste zijn mooi, maar in Zwitserland zijn ze adembenemend. Bovendien is het land ook erg sneeuwzeker. Doordat de pistes zo hoog liggen, heb je altijd wel verse sneeuw. Hoewel de Italianen goed zijn in het maken van kunstsneeuw, ski je natuurlijk wel liever op een vers pak échte sneeuwvlokken.

Nummer 6: Tsjechië

Dit land is voor veel Nederlanders nog wat onbekend qua wintersport. Toch is Tsjechië de laatste jaren heel erg in opkomst. Voor wie nog heel graag een keer op wintersport wil om het uit te proberen is Tsjechië een echte aanrader. Wintersport in Tsjechië is nog relatief goedkoop, omdat het nog geen gigantische fanbase heeft opgebouwd. Elk jaar trekken er weer meer mensen naar dit wintersportland toe. De prijzen passen zich daar dan ook elk jaar op aan.