Hierom kies je voor wintersport in Frankrijk en Italië

Als je wintersport zegt, denken veel mensen al snel aan Oostenrijk. Dat is natuurlijk ook niet zo gek. De Zillertal Arena is bijvoorbeeld een favoriet van vele Nederlanders, net zoals Serfaus. Alleen hoef je niet altijd naar dezelfde bestemming te gaan. Je kunt ook zeker een keer voor een andere bestemming gaan. Denk bijvoorbeeld aan Frankrijk en Italië. Daar zijn ook mooie pistes te vinden. In dit artikel lees je waarom je een wintersport vakantie naar Frankrijk of Italië moet boeken.

Een oase van rust

Oostenrijk is bijvoorbeeld een heel populair land voor wintersportvakanties. Dat heeft weer een voordeel voor Italië en Frankrijk. Aangezien de meeste mensen naar Oostenrijk trekken, is het in Frankrijk en Italië veel rustiger. Je komt hier dus niet alleen om te skiën, maar ook voor de ontspanning. Daarom lenen Frankrijk en Italië zich perfect voor bijvoorbeeld de kerstvakantie.

Met rust bedoelen we ook dat de après-ski hier wat minder is dan in Oostenrijk. De gebieden zijn dan ook meer ingesteld op families met kinderen. Lekker tijd met elkaar doorbrengen, in plaats van aan het begin van de avond op de bar staan te dansen. De gebieden zijn dan ook wat rustiger. Je zult minder last hebben van lawaai.

Je vindt in Frankrijk en Italië ook meer mensen die echt voor het skiën komen. In Oostenrijk pik je er nog wel eens mensen uit die liever in de après-ski te vinden zijn dan op de latten. Als echt skifanaat ben je in Frankrijk en Italië wellicht meer op je plek.

Heerlijk bordje eten

Als je eten op vakantie belangrijk vindt, dan moet je zeker naar Frankrijk of Italië gaan. De meeste mensen kiezen in dit geval dan eerder voor Italië. De restaurants vindt je beneden in de dorpen, maar ook langs de skipistes. Zo kun je op elk moment van de dag lekker neerstrijken in een restaurant naar keuze. Er zijn niet alleen simpele restaurants, zoals je wellicht van wintersport gewend bent. Ook echte toprestaurants zitten in de Italiaanse skigebieden gevestigd. Ideaal voor de echte bourgondiërs.

De langste skitochten

Wil je van verschillende pistes afdalen, zonder continue de skilift te pakken? Dan is Les Portes du Soleil een ideaal skigebied voor jullie. Het gebied is te vinden in Frankrijk en leent zich perfect voor de wintersport. Je vindt hier maar liefst 650 kilometer aan pistes, omdat er verschillende gebieden met elkaar verbonden zijn. Met 201 skiliften, kun je elke piste gemakkelijk bereiken. Zo kun je urenlang blijven skiën, zonder telkens van dezelfde pistes af te dalen. Zo zie je dus ook veel meer van het gebied. Elke keer zul je weer verbaasd staan van alle mooie landschappen en uitzichten die je bij de afdaling mee krijgt.

Meer kans op zon

We horen vaker dat we ons goed moeten insmeren als we gaan skieën. Je kunt op de pistes namelijk best verbranden als je een paar uur aan het afdalen bent. In Frankrijk en Italië heb je natuurlijk nog meer kans om te verbranden. Doorgaans schijnt daar namelijk eerder de zon dan in het koude Oostenrijk. Dat is ook de reden dat Italië het beste skiland is op het gebied van nep sneeuw. Er zijn daar namelijk periode waarin er nauwelijks of helemaal geen sneeuw valt. Daarom hebben ze daar sneeuwkanonnen staan. In Kronplatz staan er wel 350. Zo kun je toch altijd afdalen in het zonnetje en heb je geen last van smeltende sneeuw. In Italië ben je dus gegarandeerd voorzien van sneeuw. Ook al gaat het in de meeste gevallen dan op de neppe variant.