Vijf redenen om vandaag nog je wintersportvakantie naar Frankrijk te boeken!

Dat je prachtig op wintersportvakantie kunt gaan naar Oostenrijk, Zwitserland en Italië dat weten we inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat Frankrijk ook steeds populairder wordt als wintersportbestemming? Een van de grootste voordelen van een wintersportvakantie naar Frankrijk, is dat het zo dichtbij is. Je hoeft maar een relatief korte reis te maken voordat je op de latten de berg af kunt. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van je vakantiedagen en ben je niet hele dagen bezig met reizen. Ideaal toch? Dit is slechts een van de vele voordelen van een wintersportvakantie naar Frankrijk. Wij zetten hier de vijf belangrijkste redenen voor je op een rij om dit jaar eens wintersport te overwegen in Frankrijk. Doe er je voordeel mee!

Korte reisduur

Zoals eerder genoemd, is een van de grootste voordelen van een wintersportvakantie richting Frankrijk de korte reisduur. Met een beetje geluk kun je in enkele uren met de auto rijden al op de plaats van bestemming zijn. Zo kun je denken aan de prachtige wintersportgebieden bij de Franse Alpen, de Franse Jura maar ook de Vogezen zijn zeer geliefd onder wintersporters. Bijkomend voordeel is dat de Franse wintersportgebieden goed bereikbaar zijn per auto, maar ook met georganiseerd openbaar vervoer en uiteraard per vliegtuig.

Goede prijs- kwaliteit verhouding

Naast de korte reisduur, is een Franse wintersportvakantie vaak een stuk goedkoper dan de alternatieven in Zwitserland of Oostenrijk. De prijs- kwaliteit verhouding in Frankrijk is zeer sterk en bovendien kun je vaak profiteren van goedkope aanbiedingen om op reis te gaan. De skipassen zijn vaak in goede verhouding tot wat je ervoor terug krijgt. Daarnaast is er veel keuze uit accommodaties. Zodat er voor ieder budget iets beschikbaar is.

Grote aaneengesloten wintersportgebieden

Frankrijk staat bekend om haar grote aaneengesloten pistes zodat je alle ruimte hebt om te genieten van je wintersportvakantie. Wil je flink wat kilometers maken tijdens de wintersport? Overweeg dan een tripje naar Les Trois Vallees. Hier tref je meer dan 600 pistekilometers achter elkaar. Hetzelfde geldt voor grote skigebieden als Chamonix en Les Deux Alpes. Overal waar je kijkt zie je uitgestrekte skiheuvels met prachtige witte sneeuw. Wat wil je als wintersportliefhebber nog meer?

Onontdekte parels

Naast de grote uitgestrekte wintersportgebieden en bekende gebergtes als de Franse Alpen, de Vogezen en de Franse Pyreneeën, kent Frankrijk ook nog een heleboel kleinere plaatsjes die nog niet door iedereen ontdekt zijn. Het grootste voordeel van deze kleinere plaatsjes is dat ze vaak rustiger zijn dan de grote gebieden en enkel vooral door locals bezocht worden. Denk bijvoorbeeld aan kleinere plaatsen als Pelvoux of Crevoux. In de kleinere bergdorpjes kun je bovendien al voor een klein prijsje een skipas voor de dag kopen en genieten van uitdagende pistes afgewisseld met banen voor beginners en mooie off-piste gebieden. Waar wacht je nog op? Ga op ontdekkingstocht!

Sneeuwgarantie?

Als je op wintersportvakantie gaat, dan wil je natuurlijk wel genieten van een sneeuwzekere vakantie. De sneeuwverwachting is over het algemeen zeer goed in Frankrijk. Door de hoogte van de diverse wintersportgebieden ben je vrijwel verzekerd van een vakantie met voldoende verse sneeuw. Daarnaast kent Frankrijk een lang wintersportseizoen. Het seizoen loopt in het algemeen vanaf november tot in sommige gebieden zelfs tot aan mei. In de kleinere plaatsjes is het iets korter, maar tot april zit je vaak goed. Daarmee heb je dus voldoende mogelijkheden om op wintersportvakantie te gaan in Frankrijk en ben je niet enkel beperkt tot de kerstvakantie. Dat scheelt vaak ook nog eens flink in de portemonnee. Weet jij al wanneer je weer op vakantie wilt gaan?