Top 10 wintersportplaatsen in de wereld

Skiën kun je op meer plekken dan dat jij denkt. Niet alleen Zwitserland en Frankrijk hebben pistes om bij weg te dromen. Wintersport is in nog meer landen populair. Sommige zijn zelfs nog onontdekt. Ideaal voor jou, want dan is het er nog niet zo druk. We kunnen er een lijstje van maken, waarbij Zwitserland en Frankrijk ook zeker niet mogen ontbreken als echte wintersportlanden. Van alle wintersportplaatsen ter wereld, hebben wij een top 10 voor je gemaakt. Wie weet komen we elkaar een keer tegen op een van onderstaande pistes.

10 Zillertal - Oostenrijk

Een echte Nederlandse trekpleister, dat is Zillertal in Tirol. Elk jaar trekken hier een hoop wintersporters naar toe. Met 400 kilometer aan pistes ben je ook wel een weekje zoet op de latten.

9 Sarenne l’Alpe Huez - Frankrijk

Beenspieren en uithoudingsvermogen is een must. Deze zwarte piste is de langste ter wereld met zijn 16 kilometer. Uiteraard zijn er ook blauwe pistes. Je wordt in ieder geval getrakteerd op een geweldig uitzicht.

8 Matterhorn Zermatt - Zwitserland

De Matterhorn bergtop is degene die op het Toblerone chocolaatje staat. En vanuit Zermatt heb je perfect uitzicht op die bergtop. De bestemming is niet goedkoop, maar wel zeker de moeite waard.

7 Planai Schladming - Oostenrijk

Planai Schladming is samen met Fellhorn Oberstdorf de mooiste pistes van de Alpen. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier een keer te gaan skiën. Het is ook de snelste wereldbeker piste van de wereld. Tevens wordt hier elk jaar een nachtrace georganiseerd. Als je gaat is dat wel een aanrader om mee te maken.

6 Trysil - Noorwegen

Het is het grootste skigebied van Noorwegen. Je treft hier 75 kilometer aan pistes, die met elkaar verbonden zijn door 31 skiliften. Elke kleur piste vindt je hier, waardoor dit een echte wintersport plek is voor families. Met een beetje geluk spot je het noorderlicht tijdens het nachtskiën tot 22:00 uur.

5 Marmot Basin - Canada

Het is een walhalla voor wintersporters, want je kunt hier goed skiën in de diepe poedersneeuw. Daarnaast vind je hier bevroren watervallen, besneeuwde bomen en daardoor prachtige uitzichten.

4 Niseko - Japan

Wellicht niet voor de handliggend, maar in Japan kun je ook zeker de latten onderbinden. Je kunt er zelfs tot je knieën diep skiën en snowboarden. Je zit dicht bij de kust, waardoor de uitzichten weer heel anders zijn. Bovendien eet je een heerlijk stuk vis na het harde werk. Het is een wereld van verschil met Europese wintersport.

3 Lauberhorn Wengen - Zwitserland

Deze plek staat voornamelijk bij de professionele wintersporter op de kaart. Je vindt hier een afdaling van 4,5 kilometer die in het wereldbeker programma ook de langste afdaling is die gemaakt moet worden. Uiteraard kun je als gemiddelde skiër ook hier terecht. Je daalt af tussen de rotsen, bospaden en het laatste stuk ga je onder een brug door.

2 Whistler Blackcomb - Canada

Dit wintersportgebied is speciaal voor skiërs gebouwd. Daarom is dit ook een favoriete plek voor veel wintersporters. Het is tevens de plek waar veel professionals trainen voor wereld competities. Als je zo’n wintersport fan bent, moet je hier natuurlijk zijn geweest.

1 Dolomieten - Italië

De meest mooie wintersport plek is gelukkig een stuk dichterbij te bewonderen. De route die zo mooi is, is de Sella Ronda. Het is de bekendste en populairste skitocht van de Alpen. Je skiet hier in een lus met de klok mee of tegen de klok in. Wat de route zo mooi maakt is uiteraard het uitzicht. Je daalt af langs steile kliffen en pieken van de Dolomieten. Daarnaast heb je nog uitzicht op prachtige rotsen en bevroren watervallen.