Top 5 beste ski resorts in Zwitserland

Oostenrijk is een van de populairste wintersportbestemmingen. Het is vooral een favoriet van veel Nederlanders. Elk jaar trekken ze daar weer massaal naartoe. Zwitserland mag ook zeker niet onderdoen op het gebied van wintersport. Het is zelfs de geboorteplaats van wintersport. Wat de top 5 ski resorts zijn in Zwitserland, daar kom je achter in dit artikel. Lees snel met ons mee.

Nummer 1: Verbier

Als je een wintersport fan bent, dan is Verbier een uitstekende keuze. Bij wintersport hoort namelijk niet alleen op de latten staan. De après-ski mag namelijk ook niet ontbreken. Als je beide onderdelen samen pakt, dan komt Verbier als beste uit de test. Een ideaal gebied voor zowel beginners als ervaren wintersporters. Je kunt genieten van een bruisend nachtleven, maar ook de afdalingen zijn immens. Wellicht wil je daar gedurende de nacht rekening mee houden. Iets wat je zeker niet mag missen in Verbier is het nachtskiën. Dat moet je hebben gedaan als je in dit skigebied bent geweest.

Nummer 2: Parsenn

Ben je fan van lange afdalingen? Dan zit je in Parsenn wel op je plek. Dit skigebied heeft de langste afdaling. Dat is heel interessant op je ski’s, maar ook als je van langlaufen houdt. Ook in dit gebied is er weer van alles te beleven en kan elke wintersporter terecht. Een groot voordeel aan deze plek is de 15 restaurants waar je culinair kunt genieten na een aantal uren sporten op de pistes. Ben je even klaar met skiën? Dan kun je nog altijd een van de andere sporten proberen, te beginnen met ijshockey bijvoorbeeld.

Nummer 3: Mürren

Voor het uitzicht alleen al verdient deze plek een dikke 10! Het skigebied ligt in een adembenemend landschap. Elke keer op de latten zul je het gevoel hebben dat je droomt. Het is zo prachtig dat het haast onwerkelijk lijkt. Dat is nou echt vakantie vieren, als je denkt dat je nog wakker moet worden uit een droom. Niet geheel onbelangrijk is het ook nog eens een heel gezinsvriendelijk skigebied. De kinderen kunnen lessen krijgen, terwijl jullie samen al de pistes gaan ontdekken. Dat is pas echt vakantie vieren. Tot rust komen doe je vanaf het moment dat je jezelf toelaat om van het uitzicht te genieten.

Nummer 4: Zermatt

De ideale plek voor de ervaren skiër, dat is toch echt Zermatt. Met ruim 200 kilometer aan pistes ben je echt wel even zoet. Zorg dat je goed oplet wanneer je afdaalt. Je wil uiteraard voorzichtig zijn, maar je wil niks missen van het uitzicht. Je krijgt namelijk een adembenemend uitzicht op de Alpen te zien tijdens de afdalingen. Dat is nog eens een cadeau. Let dus goed op, want het is zonde als je dat uitzicht aan je voorbij laat gaan.

Aan feesten is in Zermatt ook zeker geen gebrek. Met veel live muziek en feesten, kun je hier een behoorlijk bruisende après-ski verwachten.

Nummer 5: Champéry

Dit skigebied moet je ook voor de atmosfeer alleen al boeken. Het is namelijk een van het oudste en mooiste skigebied in Zwitserland. Het gebied is voornamelijk ingericht voor beginners met wel 310 kilometer aan pistes. Elke woensdag en zaterdag kun je midden in de nacht ook nog op de latten staan. Ideaal voor iedereen die helemaal verzot is op skiën. Uiteraard is het ook iets wat je ooit in je leven gedaan moet hebben. ‘S nachts afdalen doe je nou eenmaal niet dagelijks. Ben je toch wel een beetje klaar met het skiën? Dan kun je altijd nog een boerderij in de buurt gaan bezoeken of op een pony gaan rijden.