Top 10 beste après-ski gebieden in Oostenrijk

Wintersport is natuurlijk de ideale vakantie, die een hele hoop mensen elk jaar weer vieren. Het barst van de gezelligheid en je bent nog eens heerlijk in beweging. Het is de favoriete vakantie van menig Nederlander. Jaarlijks reizen er een hoop Hollanders weer af naar Oostenrijk om daar de vakantie van hun leven te vieren. Hoewel je ergens gaat voor het afdalen van de pistes is de après-ski ook belangrijk. Deze moet goed geregeld zijn, want het hoort nou eenmaal bij de wintersportvakantie. Zonder après-ski geen wintersport. Dus wat zijn nou de beste gebieden voor een borrel na de sport? Wij zetten ze op een rijtje!

De Zillertal Arena

Zonder après-ski geen wintersport is het motto dat in deze streek geldt. Het gebied bestaat uit 3 bekende dorpen: Gerlos, Zell am Ziller en Königsleiten. Het gebied is enorm bekend onder het Nederlandse volk. Voornamelijk Gerlos is enorm populair. Je geniet hier van alle Nederlandstalige feest hits en klassiekers. Ook verschillende artiesten van Nederlandse bodem komen de après-ski hier gezelliger maken. Bovendien wordt er jaarlijks de Dutchweek gevierd in het bijna Nederlandse Gerlos.

Ischgl

Nog zo’n bekende wintersportplek onder het Nederlandse volk. Dat is niet alleen door de fantastische pistes, maar is mede mogelijk gemaakt door het après-skiën. Je vindt er verschillende après-ski barren, waaronder een gezellige wijnbar.

Sölden

Dit gebied biedt een perfecte combinatie van après-ski aan. Dus voor wie nog een skivakantie 2022 moet boeken, moet deze plek zeker overwegen. Sölden biedt de perfecte combinatie van barren op de bergen en après-ski barren in het dal.

Kirchberg

Voor wie de serie ‘Oh Oh Tirol’ zich nog herinnert, moet hier eens naar toe. Het barst hier van de gezelligheid en vooral de Nederlandse. Met optredens van Nederlandse artiesten en Nederlands personeel achter de bar, voel je je in deze après-ski bar helemaal thuis. Er zijn maar weinig gebieden in de Alpen die deze gezelligheid kunnen overtreffen.

Saalbach Hinterglemm

Nog zo’n wintersport plek die enorm in trek is bij het Nederlandse volk. Ook voor de après-ski kun je hier prima terecht. Al vroeg in de middag begint hier het feest op de piste. Maar geen paniek, want het gaat tot diep in de nacht door. Precies hoe een perfecte wintersportvakantie eruit moet zien.

Mayrhofen

Je hebt een ruime keuze aan gezelligheid in dit skigebied. Het is de grondlegger van de après-ski en dat is nog steeds goed te merken. Bij de Ice bar is het doorgaans het drukst, maar ook op andere plekken barst het van de gezelligheid.

Flachau

Als je nog een wintersport 2022 bestemming zoekt is Flachau ook een echte aanrader. Het is hier ooit allemaal begonnen in een berghut, maar tegenwoordig is het een groot après-ski paradijs.

Obertauern

Dit is een ideale bestemming als je je niet in Nederlandse sferen wil begeven. Hier komen namelijk ook andere toeristen op af. Verder is het voornamelijk heel gezellig met alle Duitsers om je heen. Après-ski weten ze hier wel goed te vieren.

Westendorf

Deze plek staat ook echt bekend om de après-ski. Mensen komen hier dus niet alleen heen om te skieën en voor de wintersport. Het is een dolle pret in alle barren. Hier weten ze wel raad met après-ski en daar staan ze ook om bekend.

St. Anton am Arlberg

Als je op de hoogte wil zijn van alle nieuwe après-ski hits, dan moet je zeker in dit gebied zijn. Ze hebben hier nog net de après-ski niet uitgevonden, maar zijn er wel razend goed in. Voor wie het wil, kun je hier namelijk 24 uur per dag non-stop après-ski vieren.

Zonder après-ski geen wintersport gaat voor deze gebieden niet op. Hier kun je namelijk feesten tot in de late uurtjes en zijn ze niet vies van gezelligheid! Naar welke plek ben jij het meest benieuwd?