Tijd voor iets nieuws: wintersport in Polen en Tsjechische Republiek

Misschien niet zo voordehandliggend als Oostenrijk. Maar, het is het proberen waard om een keer een wintersportvakantie te boeken naar Polen en de Tsjechische Republiek. Sta een keer open voor een nieuw avontuur, in plaats van steeds voor dezelfde bestemming te kiezen. Wellicht bevalt het zo goed, dat jullie er jaarlijks naar terugkeren. Je weet namelijk nooit hoe het ergens is totdat je er echt heen gaat. In dit artikel lees je wat je allemaal van wintersport in Polen en de Tsjechische Republiek kunt verwachten.

Skiën in Polen

Skiën voor een lagere prijs

Als je graag op wintersport gaat dan weet je hoeveel geld het kost. Over het algemeen is wintersport duur, ook als het je jezelf nog zo goedkoop mogelijk maakt. Gelukkig bestaan er ook nog relatief goedkope skigebieden. De gebieden in Polen zijn daar een voorbeeld van. Je kunt hier skiën voor een relatief goedkope prijs. Het zal in ieder geval goedkoper zijn dan in de populaire skigebieden in Oostenrijk.

Ideaal voor beginners

Skiën in Polen is ideaal voor beginners. Dit heeft natuurlijk deels te maken met die goedkopere prijzen. Als het toegankelijker is qua prijs, zullen veel meer mensen kennismaken met wintersport. Daarnaast zijn de skigebieden relatief klein. Dit geeft je meer de mogelijkheid om klein te beginnen en veel te oefenen. Je hoeft je minder druk te maken dat je in de weg staat op de pistes. Poolse skigebieden lenen zich perfect om het skiën onder de knie te krijgen. Ook als je heel lang niet meer hebt geskied is dit de juiste bestemming voor jullie als gezin.

En ben je even klaar met de latten, omdat het niet in een keer lukt? Ga dan eens lekker wandelen in de ongerepte natuur. Er zijn talloze kilometers aan wandelroutes te vinden. Dat is een mooi moment om even alles te relativeren en te genieten van de omgeving.

Skiën in Tsjechische Republiek

Oase van rust

Het grote voordeel van skiën in Tsjechië is misschien wel de ultieme rust die er heerst. Dit komt voornamelijk omdat het land nog niet ontdekt is door het massa toerisme. Andere landen gaan nog steeds voor als het om vakantie gaat. Voornamelijk met wintersport staat Tsjechië niet hoog in het lijstje. Daar moet jij gebruik van maken. Hierdoor is het op de pistes lekker rustig en kun je het skigebied goed verkennen. Wellicht kun je nog wat andere hoogtepunten mee pakken, behalve de pistes.

De veiligheid voorop

Ook al is Tsjechië niet zo toeristisch ingesteld, houden ze toch rekening met toerisme. De routes waar veel toeristen overheen rijden, worden namelijk goed onderhouden en gemarkeerd. Er zijn ook altijd hulpposten aanwezig. Veiligheid staat bij de bevolking dan ook voorop.

Heel gastvrij

Het onderhouden van toeristische routes blijkt natuurlijk al van gastvrijheid. Daar is het alleen nog niet mee gezegd. De skigebieden zijn namelijk ook heel gastvrij ingesteld voor gezinnen met kinderen. Sommige skigebieden hebben namelijk een kinderskischool en kinderopvang faciliteiten. Er wordt hier dus erg goed aan families met kleine kinderen gedacht. Dat getuigd van veel gastvrijheid.

Bovendien zijn de skigebieden ook erg gericht op kinderen. Zo staan er in een aantal gebieden een snowtube. Dit betekent dat er een een terrein is ingericht om af te dalen. Dit doe je alleen niet op de latten, maar in een rubberen band. De activiteit wordt steeds populairder op wintersport vakanties. In Tsjechië is het dus ook al erg populair.

Mocht er een keer minder of geen sneeuw vallen, dan zijn de gebieden voorzien van sneeuwkanonnen. Zo hoeft er nooit een wintersport worden overgeslagen. Aan sneeuw geen gebrek, met de kanonnen op de juiste plek!