Stappenplan voor het kiezen van de juiste wintersport bestemming

Ga je voor het eerst op wintersport? Dan heb je keuze uit heel veel wintersport bestemmingen. Wat is dan het beste skigebied voor jullie om voor de eerste keer naar toe te gaan? Daarvoor moet je eigenlijk een stappenplan volgen. Zo kies je altijd de juiste wintersportbestemming voor jouw winter vakantie. Lees met ons mee welke stappen je zou moeten volgen.

Wie neem je mee?

Allereerst is het goed om te bepalen wie je meeneemt op wintersport. Gaan de kinderen nog mee of blijven die een weekje thuis? Zijn er andere stellen waar je mee weg gaat of is het echt een uitje voor jullie als koppel?

Het zijn goede vragen, die belangrijk zijn om te beantwoorden. Je kunt namelijk gerichter naar een skigebied zoeken als je weet hoe groot jouw gezelschap is. Als je zelf geen kinderen hebt, dan hoef je met weinig rekening te houden. Laat nou net dat stel waar je mee gaat skiën wel kleine kinderen hebben. Dan is dat wel iets om rekening mee te houden.

Bepaal je budget

Een wintersportvakantie is enorm duur. Wellicht is dat ook de reden die jouw jaren weerhield om voor het eerst te gaan. Toch is het een aanrader, alleen al voor de beleving. Niet iedereen heeft natuurlijk hetzelfde te besteden, vooral niet voor zo’n eerste keer. Bepaal daarom eerst jullie budget, voordat je verder gaat zoeken. Op die manier kun je veel gerichter een geschikt skigebied vinden.

Dit is ook meteen de stap waarin je bepaald of je alle spullen aanschaft of gaat huren. Het is goed om eens onderzoek te doen naar het verschil. Als je verwacht dat je vaker gaat skiën is het wellicht verstandig om de spullen allemaal nieuw te kopen. Alleen met kleine kinderen, zul je het misschien eerder willen huren. Dit kun je natuurlijk ook af laten hangen van je budget.

Kies het vervoer

Deze stap hangt ook een beetje samen met het bepalen van je budget. Want hoe wil je naar jouw wintersportbestemming reizen? Ga je met het vliegtuig of neem je liever de auto mee? Aan beide keuzes hangt natuurlijk een prijskaartje, waarbij een auto vakantie toch vaak het voordeligst is. Bovendien is het met kinderen ook altijd wel makkelijk.

De keuze van je vervoer hangt natuurlijk ook wel samen met je budget. Wellicht dat je deze stap liever eerst wil volgen.

Bepaal het land

Er zijn een hoop skigebieden te veel in heel veel verschillende landen. Voor jouw eerste keer skiën zou je niet per se naar Oostenrijk of Zwitserland moeten gaan. Je kunt ook zeker voor een andere bestemming kiezen. Het is wellicht goed om wel een bepaald land in gedachten te houden. Zo kun je namelijk veel gerichter een keuze maken.

Kies je bijvoorbeeld voor Frankrijk? Dan heb je al veel keus. Je kunt naar een van de bekende skigebieden gaan, maar ook naar de rustige pistes. Een skivakantie naar de Franse Alpen klinkt misschien heel aantrekkelijk en interessant. Alleen is het wel een drukke bestemming.

Voor een eerste skivakantie kun je dan ook beetje voor een rustig skigebied kiezen. Die zijn er gelukkig genoeg. Vaak zijn die gebieden ook veel goedkoper en daardoor ook interessanter voor een eerste skigebied. Hoe je het ook went of keert, een wintersportvakantie is altijd duur. Als je dan al € 100 euro kunt besparen is het al mooi meegenomen.

Wellicht dat je deze stap ook gewoon achterwege moet laten. Misschien is het juist leuk om gewoon voor een onontdekt skigebied te kiezen. Grote kans dat je alle ruimte hebt op de pistes om van jouw wintervakantie te genieten.