Ski's huren of kopen, wat is het beste?

Voor de eerste keer op wintersport? Dan moet er veel geregeld worden. Er zullen ook vast veel vragen zijn waarmee je rondloopt. Een daarvan is of je de ski’s al moet kopen of dat je ze beter kunt huren. Wat is nou de betere optie? En als je ze huurt, doe je dat dan al in Nederland of pas in het ski resort? Dat zijn belangrijke vragen die je jezelf stelt. In dit artikel lichten we het een en ander toe, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Voordelen van ski’s huren

Als je de eerste keer op wintersport gaat, zul je wellicht ski’s willen huren. Dat lijkt je ten eerste altijd de voordeligste optie. Alles wat we voornamelijk altijd horen over wintersport dat het gezellig is. Maar, de verhalen over de hoge prijzen voeren toch wel altijd de boventoon. Wintersport is duur, dat is wel een gegeven. Mocht je ergens op willen besparen is het op het kopen van je ski’s, of toch niet?

Als je een week gaat skiën is het huren van ski’s wel een stuk voordeliger dan om ze te kopen. Ben je er op den duur achter dat je vaker wil gaan? Dan is het wel sterk aan te raden om de ski’s te kopen. Huren is namelijk ook weer niet zo voordelig. Je zou kunnen stellen dat je met 4 weken skiën de prijs er al uit kan hebben, indien je ze dus koopt.

Uiteraard zitten er wel weer andere voordelen aan het huren van ski’s. Je hebt bijvoorbeeld al niet te maken met onderhoudskosten. Dat scheelt je ook weer een kostenplaatje. Daarnaast kun je altijd de nieuwste modellen uitproberen en eventueel een keer wisselen als je daar zin in hebt.

Een ander voordeel is dat je je ski’s niet helemaal hoeft mee te sjouwen in de auto of het vliegtuig. Tenzij je ervoor kiest om ze in Nederland al te huren. In veel gevallen kan huren hier veel voordeliger zijn. Alleen weegt dat op tegen het gesjouw van de ski’s? Dat is een vraag die je zelf zou moeten beantwoorden.

Voordelen van ski’s kopen

Het voordeel van ski’s kopen is dat je er lang plezier van kan hebben als je vaak op wintersport gaat. De enige die ze gebruikt ben jij zelf, dus de kwaliteit blijft enigszins hetzelfde. Als je ski’s huurt, worden ze namelijk al gauw veel te veel gebruikt, waardoor je dat ook gaat merken aan de kwaliteit van de spanning bijvoorbeeld. Dat probleem heb je al niet als je alleen op wintersport gaat met je eigen ski’s. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een snowboard.

Bovendien kun je ook de meeste tijd uit de wintersport halen als je zelf je ski’s meeneemt. Zo hoef je namelijk niet in lange wachtrijen te staan in de skishops. Daarnaast hoef je ook niet steeds te wennen, omdat je andere ski’s hebt ondergebonden. Dit geeft veel meer vertrouwen op de pistes. Je weet namelijk zelf hoe jouw ski reageert.

Het leuke aan je eigen ski’s kopen is dat je ze ook helemaal zelf kunt samenstellen op jouw wensen. Kies bijvoorbeeld ski’s die helemaal zijn afgestemd op je outfit. Zo ga je nog eens in stijl van de pistes af.

Een ander voordeel is het gevoel dat je ervan krijgt. Als spullen van jou zelf zijn voelt het meteen heel anders, dan wanneer je ze huurt. De ski’s horen bij jou en zijn van jou. Mocht er iets mee gebeuren, dan is het jouw eigen schuld. Je hoeft niet bang te zijn voor rekeningen die na worden gestuurd als er iets kapot is gegaan bijvoorbeeld. Het zijn tenslotte jouw ski’s en dus ook jouw verantwoordelijkheid.