Skiën dichtbij huis? Ga voor wintersport in Winterberg

Winterberg is al jaren een favoriete wintersportbestemming van veel Nederlanders. Dit komt met name door de ideale ligging van dit wintersportgebied. Binnen 3 tot 4 uur kun je al op de pistes staan. Voor veel gezinnen is dat een reden om elk jaar weer terug te keren naar dit gebied. Lees snel verder wat er allemaal te beleven is in Winterberg en wat de ideale periode is om er naartoe te gaan.

Winterberg, de ideale ski bestemming

Als je een wintersport fanaat bent, maakt het je niet zoveel uit hoeveel je er voor moet reizen. Je gaat immers voor de te gekke pistes met de adembenemende landschappen en uitzichten. Alleen is dit natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Voor sommige mensen is het nou eenmaal de waarheid dat ze rekening moeten houden met hun kinderen of hun werk. Je zit bijvoorbeeld al snel aan schoolvakanties vast, waardoor de reis nogal duur wordt. Dan komt de reis er naartoe nog bij. Ook dat wordt alleen maar duurder. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de reislengte, die met kleine kinderen alles behalve ideaal is.

Dat maakt Winterberg bijvoorbeeld een topbestemming. Je kunt er al binnen 3 uur zijn als je met de auto reist. Dat betekent dat je binnen 4 uur op de pistes kunt staan, mocht je dat willen. Zo’n reis is met kleine kinderen natuurlijk ideaal. Maar, ook als je geen vakantiedagen meer over hebt en wel graag op de pistes wil staan is dat top. Als je vrijdag ‘s avonds vertrekt naar Duitsland en zondag eind van de middag weer terug rijdt, heb je ook 2 dagen lang op de pistes kunnen staan. Een skivakantie in Wintersport is dus erg ideaal.

Winterberg tijdens de Kerst

Veel mensen zijn gewend om de kerstdagen thuis te vieren. Lekker met het gezin of zelfs de hele familie aan tafel aan een 4-, 5- of 6-gangen diner. Dat zijn natuurlijk leuke manieren om de kerst te vieren, maar er staat altijd wel iemand zich uit te sloven in de keuken. Durf de kerstdagen dit jaar een keer anders te vieren. Vier met z’n allen de kerstvakantie in een prachtig hotel in Winterberg. Zo kun je skiën dichtbij huis en kun je nog genieten van alle andere attracties rond de kerst in Winterberg. Er zijn namelijk wel wat kerst uitjes te verzinnen. Kerst in Duitsland wordt natuurlijk op een hele andere manier gevierd als dat wij dat gewend zijn. Deze kerst vakantie kun je eens kennis maken met die cultuur. Je kunt bijvoorbeeld de kerstmarkt in Winterberg bezoeken om het ultieme kerstgevoel te creëren. Een gezellig uitje voor het hele gezin, maar ook voor de hele familie.

Verder zijn er ook nog andere uitjes te verzinnen, zoals bijvoorbeeld klimmen tussen de bomen of maak juist een leuke wandeling met z’n allen. Er is veel mogelijk in het prachtige Winterberg.

Winterberg in de zomer

In de zomermaanden ligt Winterberg er natuurlijk heel anders bij. De sneeuw is weg en dat zorgt ervoor dat de landschappen een totaal andere uitstraling krijgen. Desalniettemin is het in de zomer ook een mooie bestemming. Hoewel je niet kunt afdalen van de pistes zijn er wel genoeg andere dingen te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld buiten rodelen op de rodelbaan. Dit is een echte familie activiteit die geschikt is voor jong en oud. Bovendien zijn er heel veel verschillende wandelroutes die je kunt volgen. Heb je tijd over tijdens jullie trip? Dan kun je altijd nog de bezienswaardigheden bezoeken in en rondom Winterberg. Duitsland heeft natuurlijk een hele hoop te bieden, dus je hoeft je zeker niet te vervelen.