Top 10 wintersport gebieden in Europa

De tijd van het jaar is aangebroken: het wintersportseizoen! Ieder jaar trekken er weer heel wat mensen op uit om te gaan snowboarden of skiën. Voor het ene gezin is Frankrijk de ideale bestemming terwijl een andere familie graag naar Oostenrijk vertrekt. Ieder gebied heeft natuurlijk zijn eigen charme en het is vaak ook welk gebied je gewend bent. Als je een leuke camping in Frankrijk treft, ga je ook niet zo snel naar Italië. Datzelfde geldt voor wintersport. Als je nog nooit op wintersport bent geweest, zetten we hier op willekeurige volgorde de top 10 gebieden op een rijtje.

Les Trois Vallées - Frankrijk

Dit skigebied is al vaker uitgeroepen tot het beste skigebied ter wereld. Dat is ook niet zo gek want je hebt hier keuze genoeg. De naam zelf zegt het natuurlijk al, het skigebied is verdeeld over drie valleien. Je kunt hier genieten van 600 kilometer aan pistes, die verdeeld zijn over drie bergen.

Ischgl - Oostenrijk

Dit is al jaren een favoriet skigebied onder Nederlanders. Het dorp ligt erg hoog, waardoor je verzekerd bent van sneeuw. Door de hoge ligging duurt het seizoen hier ook veel langer. Zo kun je ook in de lente nog een keertje terug om te skiën. Hier geniet je van 239 kilometer piste.

Winterberg - Duitsland

Dit gebied ligt erg dicht bij de Nederlandse grens, waardoor je er zo bent. De pistes liggen hier relatief laag, waardoor er gebruik wordt gemaakt van sneeuwkanonnen. Het is een ideale bestemming om een weekend naar toe te gaan, omdat het niet al te ver weg is. De pistes zijn hier 27 kilometer lang.

Saalbach Hinterglemm - Oostenrijk

Net zoals alle andere skigebieden in Oostenrijk is Saalbach Hinterglemm ook een hele bekende. Je hoort vaak dat Nederlanders hier naartoe op vakantie gaan. Dit skigebied is heel compleet door de gezellige dorpen, het gevarieerde skigebied en de te leuke après-ski. Saalbach Hinterglemm heeft alles om jouw wintersportvakantie fantastisch te maken. Ondanks dat je hier minder sneeuwzekerheid hebt dan in andere gebieden is het nog steeds een druk bezochte bestemming. Je vermaakt je hier op 270 kilometer lange pistes.

Serfaus - Oostenrijk

Dit is een ideaal skigebied als je kinderen hebt, alles is hier op de allerkleinsten ingericht. Zo vind je hier kinderhotels en skischolen voor kinderen. Ook voor ouders is dit natuurlijk een fijne bestemming, omdat je weet dat je kinderen in goede handen zijn. De pistes zijn hier omme nabij 200 kilometer.

Les Arcs - Frankrijk

Dit skigebied is te vinden midden in de Franse Alpen, wat ook in de zomer een fijne bestemming is. Als je geluk hebt kun je zelfs de Mont Blanc spotten. Les Arcs is een typisch gebied waar de eenvoudige en pittige pistes mooi zijn verdeeld. Je geniet hier van 200 kilometer aan pistes.

Sölden - Oostenrijk

Ook dit skigebied is enorm populair. Als je op zoek bent naar een goede après-ski ben je hier ook zeker aan het juiste adres. Elke wintersporter heeft het hier naar z’n zin. Het is wederom een bekende wintersportbestemming. Je geniet hier van 143 kilometer aan pistes.

Val Gardena - Italië

Skiën of snowboarden in Italië is natuurlijk heel anders dan in elk ander wintersportland. Dit komt voornamelijk door het uitzicht dat compleet anders is. Je geniet in Val Gardena van maar liefst 178 kilometer aan pistes, dus vervelen hoef je hier niet.

Les Quatre Vallées - Zwitserland

Dit is het grootste skigebied dat je in Zwitserland kunt vinden. Het is echter eerder een geschikt gebied voor de ervaren wintersporter. Dit komt omdat je hier veel rode en zwarte pistes vindt. Deze pistes zijn samen maar liefst 412 kilometer lang.

Zillertal Arena - Oostenrijk

Ook dit skigebied in Oostenrijk is een favoriet van vele Nederlanders. Gerlos is een dorpje dat in de Zillertal Arena valt. Deze wordt in de winter drukbezocht door het Nederlandse volk. Voor après-ski ben je hier zeker aan het juiste adres, hier weten ze wel hoe je een goed feestje moet vieren. Ook op de pistes is het een groot feest, want je kunt hier op pistes van 439 kilometer lang skiën en snowboarden.