Om deze dingen is wintersport leuker dan een zonvakantie

We hebben allemaal vakantie nodig zo nu en dan. De een is een voorstander van een vakantie naar de zon, op het strand, terwijl de ander liever op wintersport gaat. Beide vakanties kunnen heel ontspannend werken en dat is juist wat we nodig hebben. Daarvoor gaan we uiteraard op vakantie, om ons hoofd leeg te maken en lekker tot rust te komen. Maar, waarom is wintersport nou zoveel leuker dan een zonvakantie? We noemen de redenen hieronder.

Het is een echte familievakantie

Als je op wintersport gaat ben je de hele dag samen. Behalve die paar uur dat de kinderen bijvoorbeeld op skiles zitten, maar de rest van de dag breng je in principe samen door. Staan jullie niet samen op de pistes, dan zijn jullie misschien wel aan het rodelen of juist lekker aan het ontspannen onder het genot van een warme chocolademelk en een spelletje. Tijdens een zonvakantie gaat iedereen eerder zijn eigen weg, of zijn ze meer afgeleid door prikkels, zoals de mobiele telefoon.

Je blijft in je ritme

Elke ochtend sta je weer vroeg op de pistes, omdat de kinderen verwacht worden op skiles. Je kunt dan net zo goed zelf ook meteen beginnen met skiën. Daardoor blijf je dus redelijk in het ritme, dat jullie thuis gewend zijn. Met een zonvakantie sta je toch vaak wat later op en ga je ook later naar bed. Vaak is het voor kinderen en wellicht ook voor jezelf weer heel wat aanpassen als jullie weer thuis komen. Met een wintersport vakantie hoef je jezelf daar niet zo druk om te maken. Door de vele beweging de hele dag door, is iedereen ‘s avonds blij dat ie naar bed kan.

Je blijft in beweging

Bewegen is natuurlijk heel belangrijk. Maar, als we zo op het strand liggen met een cocktail of juist bij het zwembad muziek liggen te luisteren schijnen we daar niet meer zo mee bezig te zijn. We schuiven al snel ons dieet opzij en de alcoholische versnaperingen blijven ook maar komen. Groot gelijk, want jullie zijn op vakantie. Maar, door niet te bewegen, slechter te eten en de nodige alcohol, komen die kilo’s er natuurlijk wel bij. Met wintersport heb je dat probleem niet, want je bent heel de dag aan het sporten. Aangezien je er plezier van ervaart, voelt het ook helemaal niet verplicht. Dat is nou eens een leuke manier van in beweging blijven. En het mooiste is dat je thuis niet extra veel moeite hoeft te doen om de kilo’s er vanaf te krijgen. Er bestaat namelijk een grote kans dat je op jouw wintersportvakantie helemaal niet zoveel aankomt!

Altijd een mooi uitzicht

Waar je ook heen gaat op wintersport, je bent altijd voorzien van de mooiste uitzichten. De sneeuw zorgt voor een adembenemend landschap, waar je van kan blijven genieten. Doordat je constant met de skilift naar boven gaat en weer afdaalt tussen of langs de bomen, heb je ook keer op keer een ander uitzicht. En al zou je wel heel de vakantie naar dezelfde berg moeten staren, is het zo prachtig dat het nou zou vervelen. Uiteraard kan een zonvakantie ook mooie uitzichten met zich mee brengen, maar de sneeuw is magisch en dat doet iets met de mens. Het zorgt voor een soort rust, waar weinig tegenop kan.

Lekker in de zon

Op wintersport heb je ook zon, daarvoor hoeven we niet op zon- of strandvakantie te gaan. Het mooiste is dat je in deze zon ook lekker bruin wordt, maar dat de temperatuur dragelijk is. Vaak is het in de zomer veel te warm om ook maar iets te doen, waardoor je ook automatisch heel lui wordt. Met wintersport heb je daar dus geen last van. Maar, ondanks dat de temperaturen niet tropisch zijn, kun je alsnog verbranden, dus zorg dat je de zonnebrand niet vergeet!