Met dit stappenplan haal je het meeste uit je wintersportvakantie!

Ga je binnenkort op wintersportvakantie met de auto of vliegtuig, maar heb je weinig vakantiedagen en kun je maar een (lang) weekend? Of misschien heb je wel een langere wintersportvakantie gepland, maar wil je er alles uithalen wat erin zit? Gelijk heb je! Op vakantie wil je zo veel mogelijk genieten en zo lang mogelijk profiteren van de tijd die je hebt. Met dit stappenplan gaat dat helemaal lukken en ga jij de wintersportvakantie van je dromen tegemoet…

Een goed begin is het halve werk

Voordat je op vakantie gaat kun je al beginnen met goed voor jezelf zorgen. Uiteraard is dat altijd belangrijk, maar je wilt natuurlijk niet net een verkoudheid te pakken krijgen voordat je op wintersportvakantie gaat. Dus zorg in de winterperiode voor je vakantie even extra goed voor jezelf en denk aan je gezondheid. Dan kun je in ieder geval fris en fit op vakantie gaan.

Maak een planning

Wil je geen seconde van je vakantie verspillen aan het uitzoeken van bezienswaardigheden in de buurt of het bekijken welk restaurant het best staat aangeschreven bij Tripadvisor? Maak dan thuis alvast een planning met de belangrijkste dingen die je wilt doen en plekken die je graag wilt bezoeken. Zo heb je alle tijd om hier je reisinformatie over uit te zoeken en ben je op je wintersportvakantie zelf een stuk minder tijd kwijt aan plannen maken. Bij deze tip kun je natuurlijk rekening houden met jouw eigen karakter. Hou jij ervan om spontaan een restaurantje in te duiken en niet vooraf alles al uit te zoeken, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima. Hou je van meer structuur en planning of ga je met een grote groep op reis? Dan is het handig om dit thuis alvast uit te zoeken. Dan kost dit je geen kostbare vakantietijd!

Hou ritme in je dag en nacht

We kunnen ons goed voorstellen dat je op vakantie liever niet een wekker hebt om 7:00 uur s ’ochtends zoals op een normale werkdag, maar toch is het verstandig om een beetje je normale ritme aan te houden. Dit is namelijk makkelijker voor je lichaam om op te staan in de ochtend en juist weer gemakkelijk in slaap te vallen in de avond. Onze tip is daarom, sta enigszins op tijd op zodat je volop kunt genieten van je dag. Je lichaam is gewend om op een bepaalde tijd op te staan en naar bed te gaan. Als je je hier in de vakantie ook aan houdt dan zul je je minder moe voelen in de ochtenden. Maar zorg in ieder geval wel dat je voldoende uren slaapt. Anders kun je natuurlijk niet vol genieten van je vakantietijd! Bijkomend voordeel is bovendien dat het in de vroege ochtenden, of juist in de late namiddagen, minder druk is op de pistes. En zeg nu zelf, je hebt liever alle ruimte op de heuvel toch?

Geniet, maar drink met mate..

Zeg je wintersport dan zeg je pittoreske Zwitserse dorpjes bezoeken, lekkere warme chocomelk en glühwein drinken, oneindige wit besneeuwde heuvels ontdekken en genieten van je eigentijdse chalet met je gezelschap. Maar bij een wintersportvakantie hoort natuurlijk ook… après-ski! Lekker uitgaan, dansen en springen na een dag lang skiën of snowboarden. Heerlijk, even stoom afblazen en de bloemetjes buiten zetten met je vrienden! Daar komen vaak ook grote pullen bier bij kijken, Jägermeister shots en flesjes Flügel. Super gezellig, maar als je de volgende ochtend geen kostbare wintersporttijd wilt verliezen aan een kater, dan is het verstandig om een beetje rustig aan te doen met de drank. Of in ieder geval af en toe een glaasje water tussendoor te drinken..