Met een groep op wintersport? Zo hou je het gezellig

Op wintersportreis gaan is bij uitstek een ideale vakantie om met een groep vrienden of met de hele familie te gaan doen. Maar hoe meer mensen er mee gaan op vakantie, hoe meer meningen er zijn. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen ideeën over de vakantie of verschillende wensen en voorkeuren. Hoe hou je zo’n groepsvakantie gezellig en zorg je dat je ook na de vakantie elkaar nog in de ogen kunt aankijken? Dat vergt van iedereen wat inspanning en voornamelijk respect voor elkaar. Maar geen zorgen, met deze praktische tips zal het zeker goedkomen en zullen jullie een fantastische wintersport tegemoet gaan!

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Voordat jullie op vakantie gaan, is het verstandig om goed met elkaar te bespreken wat ieders wensen en verwachtingen zijn van de wintersport. Wilt de een elke avond doorhalen en vliegen de flessen champagne je om de oren terwijl de ander een krap budget heeft en gewend is vroeg naar bed te gaan? Dat kan voor botsingen op vakantie zorgen. Daarom is het goed om vooraf aan elkaar uit te spreken wat je van de vakantie verwacht, hoeveel budget je hebt en wat je planning is. Door vooraf een budget vast te stellen en de rekeningen eerlijk te delen, zorg je dat je elkaar achteraf niets verschuldigd bent. Ruzies over geld wil je liever voorkomen als je gezellig op vakantie bent. Dat begint al bij de wintersport boeken.

Daarnaast is het slim om te inventariseren wat het niveau is van de wintersporters die mee gaan. Hou hier al rekening mee bij het hotel boeken voor de wintersport en kies voor skigebieden die voor ieder niveau iets te bieden heeft. Ga je voor de eerste keer op wintersport dan is het niet handig om een hotel te boeken waar alleen maar zwarte pistes bij in de buurt liggen. Kies dan liever voor een wintersport vakantie in het Zillertal skigebied, Berwang of Serfaus skigebied. Ook het Val Thorens skigebied is zeer geschikt voor grote groepen van verschillende niveaus.

Is er toch onenigheid op reis? Ken de kracht van compromissen sluiten..

Ondanks een goede voorbereiding in goed overleg kan er toch altijd onenigheid ontstaan op vakanties. Dat is geen probleem. Zorg in ieder geval dat de communicatie goed blijft en blijf open staan voor compromissen. Als jij heel graag een dagje wintersport wilt overslaan om een dorpje in de buurt te bezoeken terwijl je vrienden gewoon willen skiën, heeft het weinig zin om je je eigen zin door te drammen. Daar wordt de vakantie voor niemand leuker van. Kijk of jullie de groep kunnen opdelen overdag om verschillende activiteiten te doen en kom bijvoorbeeld ’s avonds weer samen. Een groepsvakantie betekent niet dat jullie altijd alles samen moeten doen.

Heb je toch wat goed te maken omdat je gisteren toch wel heel chagrijnig reageerde? Onthoud dan dat een zelfgekookte maaltijd een heleboel goed maakt! Spreek frustraties uit in de groep en weet ook zeker wanneer je excuses moet maken. Zo zijn jullie binnen de kortste keren weer goede vrienden. Ben je er echt even klaar mee? Dan kun je je altijd even afzonderen van de roep en tot jezelf komen. 24/7 sociaal doen kan heel vermoeiden zijn dus iedereen zal begrijpen dat jij ook wat tijd voor jezelf wilt. Goede tip: neem oordopjes mee of een koptelefoon om jezelf even af te sluiten. De oordopjes zijn ook ideaal als iemand van het reisgezelschap snurkt!

Na deze tips staat niets meer in de weg aan je skivakantie 2022. Wij wensen jullie alvast heel veel plezier!