Eerste keer op wintersportvakantie spannend? Niet met deze tips en tricks!

Ga je dit jaar voor de eerste keer op wintersport en heb je geen idee wat je kunt verwachten? We kunnen ons voorstellen dat de reis en het voorbereiden op de trip wat spannend kan zijn. Met deze tien tips ga je straks helemaal goed voorbereid op reis en kom je niet voor verrassingen te staan. Zo kun jij met een gerust hart op vakantie en val je niet op tussen de meer ervaren wintersportganger!

1. Maak een paklijst

Goed voorbereid op reis gaan, begint met een goede paklijst. Schrijf voor jezelf op wat je allemaal nodig hebt voor je volgende wintersportreis en vraag hier eventueel hulp bij van je reisgezelschap. Begin hier in ieder geval ruim van te voren mee zodat je eventueel nog dingen kunt aanschaffen of kunt lenen van anderen.

2. Check je reisverzekering

Je wilt natuurlijk liever dat er niets gebeurd, maar je weet maar nooit. Een ongeval zit in een klein hoekje. Zorg daarom voor je vakantie dat je reisverzekering op orde is en ook dekking heeft voor wintersportvakanties. Bij sommige verzekeraars moet je hiervoor een extra pakket afsluiten. Bekijk en regel dit ruim voor je vakantie om vervelende verrassingen te voorkomen.

3. Werk aan je conditie

Wintersporten kan heel ontspannen zijn, maar het vraagt fysiek wel iets van je. Dus ben je volledig ongetraind? Dan is het een goed idee om voor je reis wat aan je conditie te werken. Denk voornamelijk aan krachtoefeningen voor je armen en benen en duurtrainingen zoals hardlopen of wandelen. Daarnaast kun je ook letten op gezonde voeding. Zo gaat je algehele gezondheid vooruit en kun je in top conditie op je eerste wintersportvakantie!

4. Leen wat je kan en huur wat nodig is vooraf

Aangezien je voor het eerst op wintersport gaat, zul je nog niet beschikken over eigen materialen. Geen probleem. Kijk of je wintersportkleding of spullen kunt lenen bij vrienden of hou de uitverkopen in de gaten. Op wintersport gaan hoeft helemaal niet duur te zijn!

5. Kies de juiste bestemming

Sommige wintersportbestemmingen zijn beter voor beginners en andere plekken zijn weer beter voor de meer geoefende sporter. Hou hier rekening mee met het boeken. Ga je met een hele groep met wisselende niveaus? Geen probleem, kijk dan naar bestemmingen met zowel groene als zwarte pistes! Heb je een keuze gemaakt? Lees je dan alvast in op je wintersportbestemming.

6. Wees niet te hard voor jezelf

Een belangrijke les om jezelf mee te geven is dat je niet te veel van jezelf moet verwachten en niet te hard moet zijn. Gun jezelf wat tijd om het skiën onder de knie te krijgen. Iedereen heeft ergens moeten beginnen. Het is vallen en weer opstaan!

7. Neem les zowel thuis als op bestemming

Om je wat zekerder te voelen op de piste is het verstandig om voor je vakantie wat lessen te nemen in een wintersporthal. Vergeet ook niet op bestemming wat lessen te boeken, zo leer je het het beste!

8. Zorg goed voor jezelf!

Zorg niet alleen voor de vakantie goed voor je gezondheid en conditie, maar ook tijdens de wintersport. Denk er vooral aan om voldoende water te drinken. Dat vergeet men nogal eens, maar is van levensbelang!

9. Denk aan zonnebrandcrème

Iets waar je niet direct bij stilstaat bij een wintersportvakantie, maar ook daar kun je te maken krijgen met een fel zonnetje. Vergeet dus niet je zonnebrandcrème mee te nemen. Kies voor een hoge factor en het liefst voor een waterproof variant. Je kunt wel eens gaan zweten tijdens al je inspanning op de piste. Beter ben je daarop voorbereid!

10. Heb plezier!

Het is tijd voor jouw wintersportvakantie. Vergeet daarom vooral niet te genieten!