Zes tips om goedkoop op wintersportvakantie te gaan

Je wil dolgraag op wintersportvakantie dit jaar, maar je hebt eigenlijk niet zo veel geld. Gelukkig hoeft een wintersportvakantie helemaal niet zo duur te zijn. In dit artikel geven we 6 tips om jouw wintersportreis extra goedkoop te organiseren. Door te tips in dit artikel te raadplegen, kun je ook met een klein budget op wintersportvakantie.

Leen wintersportkleding

Heb je nog geen wintersportkleding? Dan kun je deze kleding kopen, maar dit kan al snel erg duur worden. Om geld te besparen, kun je jouw wintersportkleding ook lenen. Misschien heeft een familielid, een vriend(in), een collega of een kennis nog wel wintersportkleding liggen die jij even mag lenen? Zet een oproepje op social media of vraag eens wat rond in je omgeving en je hebt in een mum van tijd helemaal gratis wintersportkleding geregeld voor jouw vakantie. Als je toch wintersportkleding wilt kopen, koop dan na afloop van het winterseizoen. Veel van de collectie is dan in de aanbieding.

Boek een last minute

Je kunt veel geld besparen op jouw wintersportvakantie door een last minute reis te boeken. Een last minute vakantie is een vakantie die je zes weken tot enkele dagen voor vertrek boekt. Je vraagt gewoon alvast vrij op je werk en je zoekt op het laatste moment een vakantie die aangeboden wordt in jouw vakantieperiode. Zeker als je jouw reis enkele dagen voor vertrek boekt, kun je veel geld besparen.

Tip: wil je een weekje op wintersport? Vraag dan niet precies een week vrij bij je werkgever, maar vraag 1,5 week of 2 weken vrij. Door wat langer vrij te vragen, heb je meer speling bij het boeken van een last minute.

Boek een Ski-vakantie inclusief Ski-pas

Grote reisorganisaties krijgen kortingen op skipassen, dus als je met zo een grote organisatie, zoals Bizztravel op reis gaat, betaal je minder voor een skipas. Deze zit namelijk bij de reis in. Als je op eigen houtje naar een skigebied afreist en daar bij de kassa een skipas koopt ben je vaak duurder uit. Bizztravel heeft ondermeer busreizen waarbij je 's nachts voornamelijk reist. Einde van de ochtend kan je dan gelijk de latten op.

Ga naar een onbekende bestemming

De meeste mensen gaan naar landen als Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk om te wintersporten. Deze wintersportlanden zijn erg populair en daarom automatisch duurder. Heb je niet zo veel geld voor jouw wintersportvakantie, dan kun je beter naar een onbekende bestemming gaan. Je kunt bijvoorbeeld ook wintersporten in Bulgarije, Tsjechië en Polen. Deze wintersportlanden zijn minder populair en dus veel goedkoper, maar wel hartstikke leuk.

Ga in het laagseizoen

In het laagseizoen worden wintersportvakanties veel goedkoper aangeboden dan in het hoogseizoen. Ga dus niet in de kerstvakantie op wintersportvakantie, maar ga net ervoor of net erna. Ga je in het laagseizoen, dan bespaar je met gemak honderden euro’s op jouw wintersportvakantie. Heb je geen kinderen, dan ben je niet gebonden aan schoolvakanties en kun je met gemak buiten het hoogseizoen op wintersportvakantie gaan.

Trouwens, in veel wintersportgebieden kun je in de zomer prachtige wandelingen maken. Dus als het je vooral om de bergen en minder om de sneeuw te doen is kun je eens aan een wandelvakantie in de Alpen denken. Bijvoorbeeld SNP Natuurreizen heeft wandel-vakanties door de Franse Alpen.

Ga met een groepsreis mee

Met een groep op wintersport gaan kan schelen in de kosten. Bijvoorbeeld als je een groot chalet huurt en de kosten onder de gehele groep kunt splitsen. Misschien kun je ook een busreis regelen als je met een hele grote groep bent. Als je single bent is in je eentje op wintersport gaan helemaal duur. Daarbij zullen de meeste singles het vrij ongezellig vinden om alleen te gaan skiën. Er zijn diverse reisorganisaties die wintersport-vakanties voor singles aanbieden, zoals SingleSnow en Snowmania. Goedkoper dan in je eentje naar de Alpen, maar ook weer niet spotgoedkoop vaak.

Ga niet uit eten, maar kook lekker zelf

Tot slot kun je ook geld besparen door niet iedere avond uit eten te gaan, maar lekker zelf te koken. Dit kost je wat meer tijd en moeite, maar het bespaart wel veel geld en is ook nog eens hartstikke gezellig. Wil je zelf koken tijdens jouw wintersportvakantie, dan heb je natuurlijk wel een accommodatie met keuken nodig. Boek in dit geval geen hotel, maar een appartement of vakantiehuisje. Niet elk wintersportdorp heeft een supermarkt, dus let daar op bij het boeken. Overigens zijn boodschappen in wintersportoorden vaak een stukje duurder dan wat je bij je eigen supermarkt gewend bent. Toch is het goedkoper dan elke avond racletten of naar het steakhouse.

Heb jij nog tips om goedkop op wintersport te gaan? Laat het weten!