Neem je kinderen mee op wintersport

Vroeg geleerd is oud gedaan is een gezegde wat ons bekend in de oren klinkt. Des te eerder kinderen leren om te skiën of snowboarden, des te meer plezier ze eraan beleven op latere leeftijd. Bovendien zijn ze jong genoeg om alle kneepjes van de sport te leren, zodat ze jou in de toekomst voorbij kunnen razen op de pistes. In dit artikel lees je waarom het zo leuk is voor de kinderen en welke plek je dan het beste kunt bezoeken.

De leukste vakantie

Voor veel kinderen is wintersport de leukste vakantie. Ze kunnen lekker actief bezig zijn en daarmee hun energie kwijt op de pistes. Voor hen is het geen probleem om een week lang les te krijgen. Ze zitten immers nog op school en zijn het dus gewend om te leren. Bovendien pakken ze door hun leeftijd snel dingen op, waardoor ze het al gauw onder de knie krijgen. Daarnaast kunnen ze ook nog wat vriendjes en vriendinnetjes maken tijdens de skilessen. Dat is voor jullie als ouders ook weer mooi meegenomen.

Wintersport is voor iedereen van het gezin leuk. Het is een groot feest als je zelf al kunt skiën, maar ook tijdens de lessen wordt er veel plezier beleefd. Na een paar uur afdalen op de pistes is het alweer tijd voor de après-ski. Ook dat is weer een groot feest. Ben je niet zo’n fan? Dan duik je extra vroeg je bed in of ga je nog even naar de wellness. Voor en met kinderen is het de ideale vakantie, want het ritme gaat hier gewoon weer door. Vroeg op de latten staan in de ochtend en vroeg je bed in, in de avond. Met andere woorden: perfecte vakantie voor menig familie!

Het kindvriendelijke Oostenrijk

Als je overtuigt bent dat een wintersportvakantie de leukste trip van het jaar is voor de kinderen. Dan moeten we het natuurlijk ook hebben over de bestemming. Wintersport is populair in veel meer landen tegenwoordig. Toch blijft Oostenrijk ver bovenaan het lijstje staan wat kinderen betreft.

Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het kindvriendelijke Osttirol. Hier vind je de Großglockner en Großvenediger, de hoogste bergen van Oostenrijk. Voor jezelf zijn deze hoge bergen fantastisch. Beeld je maar een in hoe mooi je daar van af kunt dalen. Alleen skiën met kinderen is hier natuurlijk ook fantastisch.

Tirol is trouwens niet alleen een populaire winterbestemming. Mensen komen er ook graag in de zomer. Er zijn veel leuke wandel- en mountainbike routes te vinden. Het is een perfecte plek om in de zomer met je kinderen naartoe te trekken. Voor de kleinsten onder ons worden er van allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Of je nou Prägraten am Großvenediger of Matrei in Osttirol bezoekt. Beide plaatsen zijn fantastisch als je kinderen hebt. Veel geschiedenis gaat hier schuil. Denk aan bomen die 600 jaar oud zijn bijvoorbeeld. Voor jong en oud is dit een vakantie die je niet snel gaat vergeten.

Hoe leuk is het om deze plek in zowel de zomer als de winter te bezoeken? Je gaat de uitzichten dan op een geheel andere manier beleven. Zo laat je de kinderen ook kennis maken met wat sneeuw eigenlijk kan doen met een uitzicht. Bovendien is het leuk om deze plekken over een aantal jaren weer te bezoeken. Dan zijn de kinderen op een leeftijd dat je zelf de pistes kunnen afdalen. De bergtoppen zijn hier hoog genoeg om er een fantastische vakantie van te maken. Doordat ze zo hoog liggen zijn de gebieden zeer sneeuwzeker. Ook dat is wel handig als je met kinderen op vakantie gaat. Dat scheelt weer een teleurstelling.