Hiervoor boek je een wintersportvakantie

Iedereen die ooit wel eens op wintersport is geweest, weet hoe leuk het is. Maar, hoe haal je nou iemand over die nog nooit is wezen skiën of snowboarden? Moeilijk te zeggen, want iedereen ervaart een wintersportvakantie toch anders? We kunnen wel een paar redenen opnoemen, waarvoor je echt een keer op wintersport moet zijn geweest. Die redenen zetten we hier voor jou op een rijtje.

Voor al het lekkere eten

‘S middags en ‘s avonds een schnitzel naar binnen schuiven? Het kan allemaal als je op wintersport bent. Er zal niemand zijn die je daarom raar aankijkt. Als je op wintersport bent, wil je juist genieten van al het lekkere eten. En daar horen vooral ook schnitzels bij. Hoeveel je die in de week eet is natuurlijk helemaal aan jou. Bovendien geniet je natuurlijk van nog veel meer lekker eten en vooral van een biertje bij de lunch. Op wintersport is dat allemaal geoorloofd.

Je kunt genieten van de zon

De periode waarin mensen op wintersport gaan is niet per se de periode waarin de zon schijnt. In ieder geval is dat niet vanzelfsprekend. Op wintersport schijnt juist wel vaak de zon. Daarom is het ook echt verstandig om je goed in te smeren als je op de pistes staat. Je kunt namelijk echt super snel verbranden, ook al is de zon niet op z’n heetst. Je hoeft dus niet per se in de zomervakantie naar de zon om bruin te worden. Je kunt ook al een mooi kleurtje overhouden aan een weekje op de ski’s staan.

Je bent constant in beweging!

Op wintersportvakantie ben je constant in beweging. Die paar schnitzels kunnen er dus wel bij, want die ski je er gemakkelijk weer vanaf. Grote kans dat je na de vakantie niet meer hoeft te sporten om op gewicht te komen. Je bent namelijk elke dag op de pistes aan het skiën, waardoor je echt wel de nodige calorieën verbrand. Sommige verbranden tot wel 560 calorieën per uur met alleen skiën. En wat denk je van al die stappen die je zet als je ergens iets wil gaan drinken of eten? Kortom, het is de meest actieve vakantie ooit en er is aan beweging geen gebrek.

Je geniet van alle uitzichten

De uitzichten op wintersport zijn onbeschrijfelijk. Je zou willen dat je constant een camera op zak had of dat je ogen alles fotografisch vast konden leggen. Elke afdaling op de pistes is er een voor in de boeken. Elke keer zie je weer een ander mooi plekje. Alleen daarom zou je een keer op wintersport moeten gaan, zodat je alle mooie uitzichten een keer kunt meemaken. Voor de eerste keer kun je beter naar een goedkoop skigebied gaan, zodat het niet al te veel geld kost mocht het tegenvallen. Bevalt het goed? Ga dan bij voorkeur vooral elk jaar naar een nieuwe plek, dan heb je namelijk ook keer op keer weer een ander uitzicht.

Het is de gezelligste vakantie

Wintersportvakanties worden ook wel de gezelligste vakanties genoemd. Dit komt omdat je eigenlijk heel veel samen bent, met jouw gezelschap. Of je nu met een grote vriendengroep gaat of met het gezin, je blijft grotendeels toch bij elkaar. Dat is vaak anders wanneer je op zomervakantie gaat. Dan gaat de ene helft bijvoorbeeld naar het strand en de andere helft naar de stad. En zijn jullie niet allemaal apart op pad, zit de helft wel op zijn telefoon. Op wintersportvakantie heb je daar allemaal wat minder last van. Het is de ideale gezinsvakantie, waardoor volwassen kinderen vaak nog jaren mee gaan.

Bovendien is het natuurlijk niet alleen gezellig met jullie eigen gezelschap, maar ook met iedereen die je tegen komt. Bij de après-ski is het namelijk met iedereen gezellig. Ook dat kan een reden zijn om een keer mee te gaan op wintersport.