Geen fan van wintersport? Geen probleem, dit kun je nog meer doen op wintersport..

Help! Je partner is dol op wintersport of je vrienden willen graag met z’n allen op wintersportvakantie, maar jij bent geen fan en houdt meer van een zonvakantie. Dit lijkt misschien een ingewikkeld probleem, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Want een wintersportvakantie is zo veel meer dan alleen maar skiën en snowboarden. Dus ook wanneer jij jezelf niet op de latten ziet staan, kunnen jullie toch samen op wintersportvakantie. Wij hebben een aantal tips wat je allemaal kunt doen op wintersport zonder daadwerkelijk te skiën of boarden en toch een leuke vakantie te hebben. Dat scheelt weer een hoop echtelijke ruzies! Een echte win-win situatie waarbij iedereen een toffe vakantie heeft. Dat willen we allemaal wel toch?

Wel sportief maar geen wintersporter?

Ben je wel dol op sporten, maar simpelweg niet gek op skien of snowboarden? Dat kan natuurlijk. Maar dan hebben we goed nieuws voor je. Je kunt heel veel andere sporten doen in wintersportgebieden zonder dat je op een snowboard hoeft te staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van schaatsen, bobsleeën of bergbeklimmen? Je kunt ook voor een uitdagende tocht door de bergen kiezen of op een squad rondcrossen door de bossen.

Zoek je nog meer spanning en sensatie? Wellicht is schansspringen wel iets voor jou? Of wat dacht je van ijsklimmen of een van de vele andere winterse sporten die je kunt doen op vakantie. Geloof ons maar, jij zult je geen dag hoeven te vervelen op wintersportvakantie.

Voor iedereen die geen sportieve vezel in zijn of haar lichaam heeft:

Ook voor de niet-zo-sportievelingen onder ons zijn er voldoende activiteiten te doen op wintersport. Je doet er goed aan om hier tijdens het boeken rekening mee te houden en je wintersportvakantie hierop af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie in een levendige omgeving zodat je de stad in de buurt kunt bezoeken, kunt shoppen bij boutique winkels, culinair kunt genieten van de lokale keuken, kunt borrelen met andere vakantiegangers die een dagje niet de piste op willen en andere uitjes kunt ondernemen.

Daarnaast kun je een wandeling met sneeuwschoenen maken door de omliggende natuurgebieden en naar andere plekken of steden doorrijden om te ontdekken. Of je kunt toch nog eens samen de piste af gaan, maar dan wel op jouw manier. Met een grote opblaasband bijvoorbeeld of door te rodelen en sleeën. De keuze is aan jou! Verder kun je je altijd terugtrekken met een goed boek, een lekkere kop warme chocomelk of een ander gezellig drankje. Er zijn ongetwijfeld nog meer vakantiegangers die niet zo dol zijn op wintersporten of even een dagje overslaan. Jullie kunnen elkaar dan mooi gezelschap houden!

En s’ avonds kunnen jullie natuurlijk gezellig met zijn allen eten en naar de apres-ski. Daar hoef je zeker geen wintersporter voor te zijn. En het bijkomende voordeel is dat jij niet perse vroeg op hoeft de volgende dag om weer vroeg de piste op te kunnen. Nog maar een rondje shotjes dan!

Geen fan van wintersport of toch meer een gevalletje faalangst..

Heb je nog nooit geprobeerd om te skiën of te snowboarden, maar lijkt het je niet leuk? Dan raden we het aan toch een keer te proberen. Immers, pas als je iets geprobeerd hebt dan kun je er een oordeel over hebben toch? Een eerste keer op wintersportvakantie gaan kan spannend zijn. Bereid je daarom goed voor en boek ook zeker een aantal lessen op locatie. Geef wintersport een kans en wie weet ben je er vanaf volgend jaar verknocht aan!