Deze wintersportgebieden zijn in de zomer ook leuk!

Als de zon weer volop heeft geschenen, denk je er natuurlijk niet aan om te gaan skiën of snowboarden. Het seizoen is namelijk op z’n eind en nu is het tijd voor volop zon. De sneeuw zien we eind dit jaar wel weer. Alleen de gebieden die je normaal bezoekt voor wintersport, zijn natuurlijk ook leuk om te bezoeken voor andere activiteiten. Lees snel verder wat je nog meer kunt beleven en op welke plekken je dan moet zijn!

Graz in Oostenrijk

Voor wie er wel eens naar Oostenrijk op wintersport is geweest, kent vast ook de gebieden in Graz. Het gebied kenmerkt zich door de korte pistes en zal daarom ook geen favoriet zijn bij menig wintersporter. Echter kun je er in de zomer wel hele leuke dingen beleven. Zo is het bijvoorbeeld heel leuk om de Schlossberg te beklimmen. Het is een echte klim, maar dat wordt beloond met het prachtige uitzicht. Je kunt vervolgens altijd genieten van een lekker drankje, naast de klokkentoren en het kasteeltje.

Het is zeker aan te raden om dit plaatsje te bezoeken op zaterdag 2 juli, want dan staat Tom Jones hier op het podium. Om 20:00 uur geeft hij in de Stadthalle een gaaf concert. Een ticket scoor je al vanaf € 59,99. Het is zeker een aanrader om bij een concert van deze Britse artiest te zijn. Je kunt Tom Jones onder andere kennen van ‘It’s Not Unusual’, ‘Sexbomb’, ‘She’s A Lady’ en ‘Green Green Grass Of Home’. Deze liedjes zijn enorm bekend en kunnen zomaar voorbij komen tijdens het concert. Het zijn toch de populairste liedjes van deze artiest.

Je kunt het concert altijd combineren met een weekendje Graz. Het stadje heeft namelijk meer te bieden dan alleen de Schlossberg. Zo zijn er genoeg oude straatjes waar je heerlijk doorheen kunt wandelen. De wandeling kun je afsluiten met een brunch bij het Kunsthaus. Daarna is het tijd om het museum van Arnold Schwarzenegger te bezoeken. De grote filmster is ergens dichtbij Graz geboren. Zijn ouderlijk huis is tegenwoordig ingericht als museum. Zo kun je onder andere zijn oude jongenskamer zien en oude krantenartikelen lezen. Als je dan toch in de buurt bent, kun je deze net zo goed mee pakken of je nou wel of geen fan bent.

Wil je nou een concert combineren met wintersport? Dan is Wenen de perfecte bestemming komende wintersport!

Serfaus in Oostenrijk

Deze bestemming is onder wintersporters erg in trek. Deze stad is in de zomer ook prima te bezoeken. Er is namelijk genoeg te doen op deze mooie plek. Oostenrijk is namelijk niet alleen in de winter een prachtige bestemming, ook in de zomer kun je genieten van de heerlijke uitzichten.

Zo leent deze bestemming zich prima voor heerlijke wandeltochten. Onderweg zijn er genoeg dingen voor de kinderen te doen, dus daar hoef je je als ouders ook geen zorgen over te maken. Voor wie liever op pad gaat met de fiets of mountainbike zijn er ook verschillende fietsroutes te vinden.

Als je de kinderen mee neemt op vakantie is het zeker aan te raden om naar belevenispark Hög te gaan. Op 1.800 meter komt de natuur hier samen met alle speeltoestellen. Deze zijn voor jong en oud toegankelijk. Hoewel je hoog in de bergen zit, is er ook water aanwezig. Zo kun je met een waterfiets het water op, maar ook met een vlot. Er is dus altijd een activiteit die bij jou en de rest van het gezin past.

Serfaus is dus niet alleen een ideale wintersport bestemming, ook in de zomer is dit een aanrader.