Andre Rieu in Wenen

De Happy Together tour

Dit jaar reist André Rieu met zijn Johann Strauss Orkest door Europa voor zijn Happy Together tour. Duitsland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië en Nederland staan allemaal op de agenda. Woensdag 16 en donderdag 17 november staat het concert in Wenen gepland. Een ticket scoor je al vanaf € 49,- euro. Uiteraard zit je dan wel ver van het podium. Wil je dichterbij zitten? Dan betaal je € 69,- of € 89,- euro. De tickets naast het podium kosten € 105,- of betaal € 125,- en geniet vóór het podium. Het concert begint pas om 19:30 uur, dus van te voren kan er nog genoten worden op de pistes!

Combineren met jouw wintersportvakantie

Inderdaad, je kunt van te voren nog afdalen op de pistes, want dit concert is natuurlijk makkelijk te combineren met de wintersport vakantie. ‘s ochtends en ‘s middags is er tijd om te skiën en te snowboarden en ‘s avonds genieten jullie met z’n allen van het André Rieu concert. Aangezien het concert pas in november plaatsvindt, is er voldoende sneeuw aanwezig. In die tijd van het jaar is het prima vertoeven op wintersport. Zo geef je nog een leuke draai aan jullie wintersportvakantie.

Andere concerten van André Rieu

Uiteraard geeft André Rieu nog meerdere concerten tijdens zijn tour. Ook in Nederland, zoals we hierboven al konden lezen. In Nederland komen ze naar het Vrijthof in Maastricht, waar ze van begin tot eind juli de sterren van de hemel spelen. Let er wel op dat de concerten alleen plaatsvinden op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Ook in december staan nog in Maastricht op de planken, maar dan in het MECC op 16, 17 en 18 december.

Ook in het nieuwe jaar zal André Rieu in Nederland van start gaan. Op zaterdag 7 januari 2023 staan ze namelijk in de Ziggo Dome Amsterdam. Er zijn dus genoeg concerten die je in Nederland nog bij kunt wonen dit jaar.

Uiteraard is het wel een hele ervaring om een concert van André Rieu, juist in het buitenland te volgen. Wie kan nou zeggen dat ze een concert in Wenen hebben meegemaakt en dan ook nog eens van André Rieu. Bovendien is het ook meteen een excuus om weer op skivakantie te gaan.

Over André Rieu

De liefde voor muziek begon al vroeg en is eigenlijk met de paplepel ingegoten. Als kind ging hij al mee naar de concerten van zijn vader die dirigent was. Sindsdien vond hij het prachtig en is hij het alleen maar meer gaan waarderen. Een van de dingen die hem stoorde waren de serieuze blikken tijdens het spelen. Muziek moet vreugde uitstralen. Dat probeert hij met z’n band voor elkaar te krijgen. Het Johann Strauss orkest moet het enthousiasme op het publiek overbrengen.

Hoewel je het bij zulke concerten met klassieke muziek wellicht niet verwacht, wordt er hier volop mee geklapt en gesprongen. Het concert is daarom een belevenis op zich. Ook voor André en zijn orkest is elk concert weer anders. Elk optreden is een andere belevenis, dat hangt geheel af van het enthousiasme van het publiek.

Op dit moment is André ook hard aan het werk om klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen. Tot die tijd zijn er wellicht andere concerten waar je liever jouw hart ophaalt. Wellicht zijn The Rolling Stones iets voor jou?