De leukste skigebieden voor kinderen

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de kinderen mee op vakantie gaan, ook op wintersport dus. De ervaring leert dat zelfs de kleinsten er ook super veel plezier aan hebben. Des te jonger ze leren op de ski’s te staan, hoe beter ze het later kunnen natuurlijk. Alleen, zijn er altijd dingen waar je rekening mee moet houden als je met kinderen op vakantie gaat. Dat geldt dus ook voor een vakantie in de sneeuw. Zijn er bijvoorbeeld skischolen gericht op kinderen? Is het hotel kindvriendelijk en nog meer zaken. Hieronder vind je in ieder geval de gebieden die voor kinderen het allerleukst zijn!

Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk

Als je een kindvriendelijk skigebied zoekt, ben je in Tirol in de Alpen aan het juiste adres. De drie dorpen zijn ten eerste goed te bereiken met de auto. In 9 uur kun je al voor het hotel staan, wat met kinderen dus redelijk goed te doen is. Eenmaal aangekomen hebben de kinderen het meteen naar hun zin, door de vrolijke mascottes die hier rondlopen.

Er zijn kinderlanden, funslopes en andere leuke activiteiten voor de kinderen. Voor de allerkleinsten zijn er mogelijkheden voor een kinderopvang, waar de mascottes ook graag hun gezicht laten zien. Over eetgelegenheden hoef je je ook geen zorgen te maken, want er zijn speciale familierestaurants, waar jullie kinderen dus echt kind mogen zijn!

De Zillertal Arena in Oostenrijk

Ook de Zillertal Arena is weer gevormd door 3 dorpen: Gerlos, Zell am Ziller en Königsleiten. Gerlos is de populairste van de 3 en dat komt voornamelijk, omdat het dorp perfect is voor families met kinderen. De skischool is ook super bekend, waar alleen maar Nederlands Sprekende skileraren en skileraressen les wordt gegeven. Dat is nog eens fijn voor je kinderen, maar ook voor jullie als ouders. Ook hier heb je weer de mogelijkheid tot kinderopvang, mocht het nodig zijn.

Naast het skiën zijn er in het hele skigebied ook andere leuke activiteiten te beleven voor het hele gezin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tocht met een paardenslee? Willen jullie als ouders even ontspannen, dan kunnen de kinderen nog lekker sleeën van de pistes. In de Königsleiten is dat sleeën voornamelijk populair, omdat de verblijven aan de pistes liggen. Zo kunnen jullie als ouders vanuit jullie accommodatie toch op de kinderen letten, terwijl zij nog uren plezier hebben.

Grächen in Zwitserland

Als je jouw kinderen helemaal dol wil maken op wintersport, dan moet je zeker eens naar Grächen gaan. Daar beleven de kinderen namelijk de tijd van hun leven. Alles is hier ingericht op de (aller)kleinsten. Ze worden hier heel de dag vermaakt en er is ook genoeg ruimte voor ontspanning. Er zijn speciale hangmatten en zelfs een videokamer, maar dat is nog niet eens alles. De allerkleinsten kunnen hier voor het eerst op de ski’s staan en daarna lekker spelen in het kinderpark. Bovendien is er een sprookjes gondel, een spooktunnel en een iglodorp met bioscoop. Grote kans dat jouw kinderen na afloop niet meer mee willen naar Nederland.

Zell am See - Kaprun in Oostenrijk

Iedereen voelt zich thuis in dit skigebied. Voor de gezinnen met kinderen is dit ook een ideale bestemming. De kleinsten kunnen lekker spelen en ontdekken in het kinderland, terwijl de oudere zelf op ontdekkingstocht gaan. Er zijn verschillende funslopes en funparks, dus vervelen hoeft niemand zich. Hebben de kinderen een middag geen zin om te skiën? Maak er dan een familiedagje van in het zwembad of ga gezellig met z’n allen rodelen. Zell am See - Kaprun heeft zelfs een eigen kinderliedje, wat ook weer leuk is voor de allerkleinsten. Daarnaast is het ook een sneeuwzeker skigebied, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Wel zo fijn als je met je kinderen op vakantie bent.