De beste momenten om op wintersport te gaan

Als je zelf geen wintersport fanaat bent, dan hebben vast al heel veel mensen je over proberen te halen. Iedereen moet een keer op wintersport zijn geweest. Dat vinden wij en alle wintersport fanaten onder ons. Het is niet alleen de après ski en het afdalen van de pistes. Wintersport is zoveel meer. Het is die bepaalde sfeer, die je gewoon een keer meegemaakt moet hebben. Daarom zetten we een aantal van de beste momenten op een rijtje, zodat ook jij jouw eerste wintersport vakantie kan boeken!

De voorjaarsvakantie

Voor veel mensen staat deze vakantie beter bekend als de carnavalsvakantie. Hoewel heel veel man weer staat te hossen in de kroegen, trekken de wintersport fanaten erop uit naar de piste. Hoewel je bij voorjaar vaak denkt aan veel zon en bloemen die in bloei staan, past de wintersport daar ook helemaal bij.

De voorjaarsvakantie valt namelijk altijd in februari of maart. Dat is de perfecte tijd om een weekje te gaan skiën of snowboarden. Bovendien kun je van die zonnestralen juist profiteren tijdens een wintersportvakantie in het voorjaar. Dan kun je nog een beetje bruin worden, terwijl je keihard aan het sporten bent op de pistes. Daarom is een flesje zonnebrand ook een echte musthave om mee te nemen.

Je zult ook echt niet de enige zijn op de pistes. Houdt dus rekening met druktes, omdat heel veel mensen op dat moment vakantie hebben.

De kerstvakantie

Ook tijdens de kerstvakantie staan heel veel mensen graag op de latten. Sommigen mensen zitten verplicht aan de gourmet, terwijl de echte fanaten op wintersport gaan. Hen maak je dan vaak ook blij met een avondje kaasfonduen in het hotel.

Hoewel je zou denken dat het lekker koud is met veel verse sneeuw, kan dat toch best tegenvallen in december. Houdt daarom goed het weer in de gaten of boek een sneeuwzeker gebied. Het is namelijk zonde als je op jouw eerste wintersportvakantie weinig sneeuw treft. Bovendien is dat ook heel gevaarlijk en heb je kans op ongelukken.

Elke vakantie zorgt natuurlijk voor flinke rijen op de pistes. Dat is met de kerstvakantie niet anders. Iedereen grijpt zijn kans op een weekje op wintersport te gaan. Het is dan ook flink genieten op de pistes.

Alleen voor een eerste keer wintersport is dat wellicht niet de beste timing. Ook al zal je in het begin hoe dan ook lessen moeten volgen. Een rustige pistes is wel mooi meegenomen. Daarom kun je beter kijken naar onontdekte skigebieden. Daar zijn de prijzen meestal nog een beetje betaalbaar. Mooie win-win situatie dus!

Het hele skiseizoen door

De fanatieke wintersporter brengt het liefst het hele seizoen tijd door op de pistes. Daarom is de baan van een ski instructeur ook ideaal. Lekker 5-6 maanden spenderen op de pistes. Naast het lesgeven, ga je natuurlijk zelf ook een paar keer afdalen op een dag. Dus als je zo’n fan bent van wintersport is die baan zeker wat voor jou!

Ook voor beginnende skiërs en snowboarders is het het hele skiseizoen door tijd om op wintersport te gaan. In een paar uur kun je namelijk al op de pistes staan. Natuurlijk is dat wel afhankelijk van de bestemming die je kiest.

Winterberg ligt bijvoorbeeld al op een uur afstand. Dat is dan ook een bestemming die ideaal is voor kleine kinderen. Zo hoeven ze niet lang in de auto te zitten. Ook voor een weekendje weg is Winterberg de perfecte wintersport locatie. Zo kun je op vrijdagavond al op de pistes staan en op maandagochtend zit je weer lekker achter je bureau. Zo’n weekend is perfect om kennis te maken met wintersport en te wennen aan alle facetten die deze vakantie met zich meebrengt.