Skiën/snowboarden in het voorjaar

Er wordt altijd gedacht dat wintersport iets voor de winter is. Dat hoor je natuurlijk ook al aan de naam van dit type vakantie. Eigenlijk is het ook wel logisch, want alleen in de winter valt er sneeuw, toch? Hoewel dat misschien zo is, kun je ook in de lente nog prima op de piste staan en dan bedoelen we niet voor een wandeling. In de lente kun je net zo goed afdalen op jouw ski’s of snowboard als in de ijskoude winter! Hoe dat zit en waar je dan terecht kunt? Lees dan snel verder.

Vakantie in de lente

In het voorjaar of te wel de lente skiën klinkt best raar natuurlijk. De meesten denken bij de lente aan zonnestralen en bloemen die in bloei staan. Als je goed nadenkt, is het niet zo gek. Grote kans dat je zelf al wel eens op de ski’s hebt gestaan in het voorjaar. De kinderen hebben namelijk altijd nog een week voorjaarsvakantie in februari of maart. Dit valt altijd samen met carnaval, maar veel mensen grijpen dan de kans om op wintersport te vertrekken.

Grote kans dat je zelf wel eens in de periode naar de pistes bent vertrokken en toen lag er vast en zeker nog een heel dik pak sneeuw. Hoe gek het dus ook klinkt, wintersport in de lente is helemaal niet raar. Het is in die periode juist super druk, waardoor het lastig is om nog een beschikbare accommodatie te vinden. Dus wil je in het voorjaar gaan skiën, boek dan op tijd!

De beste wintersportgebieden

Natuurlijk zijn er heel veel goede wintersportgebieden te vinden. Maar, zoals we al eerder benoemde schijnt de zon aardig in de lente. Grote kans dat er in veel gebieden geen sneeuw meer valt. Wintersport zonder sneeuw, daar is niks aan. Daarom benoemen we hieronder een paar gebieden, waar je wel sneeuwzekerheid hebt.

Sölden

In dit skigebied in Oostenrijk, kun je niet alleen in het voorjaar door skiën. Door de sneeuwzekerheid in dit gebied kun je hier doorgaans van september tot mei op de pistes staan. De sneeuwzekerheid komt met name doordat de pistes zo hoog liggen, denk aan boven de 2.000 meter. Naast de sneeuwzekerheid is dit een fantastisch gebied voor jong en oud, waar je 150 kilometer aan pistes vindt.

Silvretta Arena Ischgl - Samnaun

De naam is in ieder geval een hele mond vol. Dit skigebied ligt eigenlijk in 2 landen, Kirchberg in Oostenrijk en Samnaun in Zwitserland. Doordat 90% van de pistes boven de 2.000 meter liggen, is de sneeuwzekerheid in dit gebied ook enorm hoog. Mocht er toch geen sneeuw vallen, dan zijn er ontzettend veel sneeuwkanonnen die de pret niet mogen drukken.

Serfaus - Fiss - Ladis

Dit gebied in Oostenrijk is niet alleen geschikt in de voorjaarsvakantie door de sneeuwzekerheid, maar ook zeker door zijn kindvriendelijkheid. Dit skigebied is goed ingericht voor familievakanties, met verschillende kinderlanden. In dit gebied vermaakt iedereen zich prima, met 214 kilometer aan pistes, verdeeld over de drie niveaus.

Les Trois Vallées

Uiteraard kun je buiten Oostenrijk ook in andere landen in het voorjaar op de pistes staan. Als je naar dit skigebied in Frankrijk gaat ben je ook zeker van de sneeuw. Bovendien beschikt dit gebied over meer dan 300 sneeuwkanonnen, die altijd een handje kunnen helpen. Vaak is dit niet nodig, want een deel van de pistes ligt zelfs op 3.230 meter hoogte. Het seizoen begint hier al midden november en duurt ongeveer tot begin mei.

Garmisch - Partenkirchen

In dit skigebied in Duitsland ben je ook zeker van de sneeuw. Het gebied is voornamelijk bekend geworden door de Olympische Spelen. Naast skiën/snowboarden kun je hier ook prima terecht voor andere activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld een van de kuuroorden. Anders dan de andere skigebieden is deze redelijk klein. Je hebt hier ook maar 60 kilometer aan pistes, wat ook weer voordelen kan bieden.

Heb je deze skigebieden na een tijdje wel gezien of zijn ze volgeboekt? Dan is een van deze gebieden misschien wel iets voor jou!