De beste low-budget skiplaatsen in Oost-Europa

Wintersport is natuurlijk een van de leukste vakanties die er zijn. Het kost alleen een hoop om een weekje op de pistes te vertoeven. Voornamelijk als je natuurlijk naar de drukbezochte plaatsen gaat. Hoewel de après-ski daar reuze gezellig is, is het soms ook tijd voor een low-budget skivakantie. We zetten de goedkope plekken in Oost-Europa voor jou op een rijtje. Wie weet proosten we daar met elkaar tijdens de o zo leuke après-ski.

Bansko in Bulgarije

Als je aan Bulgarije denkt, denk je vast niet meteen aan skiën. Toch kun je hier prima terecht voor een weekje op de latten. Het skigebied Bansko telt een piste van 75 km lang, waar je jezelf prima kunt vermaken op de ski’s of het snowboard.

Het gebied ligt op zo’n 2.530 meter hoogte en tevens ook dicht bij het centrum van Bulgarije. Als wintersporter heb je toegang tot zo’n 14 skiliften, die ook weer verschillend zijn in gebruik. De bekende stoeltjesliften zijn er het meest, maar ook sleepliften en gondelliften zul je in dit gebied tegenkomen.

Het skigebied is natuurlijk ook heel aantrekkelijk door de prijzen die ze hier vragen. Een skipas is hier ongeveer € 40 per dag. Voor kinderen betaal je rond de € 22 euro. Dat zijn ideale prijzen om een week lang te betalen. Iedereen kan hier ook terecht, want de pistes zijn opgedeeld in blauw, rood en zwart.

Dombay in Rusland

20 kilometer aan pistes en een skipas voor € 17 euro per dag. Dat is hoe een wintersportvakantie in Dombay eruit ziet. De pistes zijn niet lang, maar daarom juist ideaal voor de beginnende skiër.

Een wintersportvakantie is immers erg duur en een beetje zonde van je geld als je nog aan het oefenen bent op de latten. Een skivakantie naar Dombay zou perfect zijn om wat zelfverzekerder te worden op de pistes. De prijzen zijn natuurlijk heel aangenaam en het seizoen is tot midden april geopend.

Dombay is het hoogst liggende gebied in dit rijtje. Het hoogste punt van Dombay is op zo’n 3.168 meter hoogte. De pistes zijn met 13 skiliften te bereiken. De stoeltjesliften zul je het meeste tegenkomen, maar ook sleepliften en gondelliften zul je tijdens het skiën vast en zeker moeten gebruiken.

Op zo’n 300 meter ligt het centrum, waardoor het skigebied erg centraal ligt. Dat is natuurlijk enorm ideaal voor een skivakantie. Zo kun je naast de wintersport ook nog andere leuke activiteiten ondernemen.

Szczyrk Mountain Resort in Polen

Dit laaggelegen skigebied heeft ruim 35 kilometer aan piste. Voor een midweekje skiën kun je jezelf hier prima vermaken. Het is een gebied voor alle wintersporters. Beginners kunnen hier het skiën beter onder de knie krijgen, de ervaren skiër zal ook zijn uitdagingen kunnen vinden op de zwarte pistes.

Voor een skipas betaal je zo’n € 37 euro per dag. Mocht je nog kleine kinderen op de latten hebben, ben je daar ongeveer € 26 per dag voor kwijt. Ook hier eindigt het seizoen pas in april. Je kunt dan ook nog vele weekenden of midweken hier naartoe trekken. Het enige verschil met menig andere skigebieden is dat Szczyrk Mountain Resort om 16:00 uur al dicht gaat.

Skiën in Oost-Europa

In bovengenoemde gebieden kun je voor weinig geld een wintersportvakantie boeken. Dit komt mede omdat de wintersport in Oost-Europa nog niet zo populair is. Gebieden zoals Zakopane in Polen en Kopaonik in Servië zijn bijvoorbeeld ook heel voordelig. Dit zijn skigebieden die nog in opkomst zijn en daardoor ook langzaamaan duurder zullen worden. Profiteer nu het nog kan van een wintersportvakantie in een van deze mooie én voordelige skigebieden in Oost-Europa.