Alleen op wintersportvakantie gaan? Zo doe je dat!

Ben je een echte wintersportliefhebber, maar wilt je familie niet mee of hebben je vrienden er geen geld voor? Of zijn jullie dit jaar al eens geweest en wil jij graag nog een keer? Geen probleem. Je kunt een geweldige tijd hebben door simpelweg zelf op wintersport te gaan. Het grootste voordeel hieraan is dat je helemaal zelf kunt bepalen waar je naartoe wilt gaan en je met niemand rekening hoeft te houden. Ideaal toch? Een nadeel kan zijn dat je je soms alleen voelt, behoefte hebt aan wat gezelschap of even niet weet wat je moet doen. Maar niet getreurd, met deze tips hoef jij je geen seconde eenzaam te voelen op vakantie. Wij zetten de grootste voordelen om alleen op wintersport te gaan voor je op een rij inclusief een plan van aanpak hoe je die eventuele eenzame momenten te lijf kunt gaan!

1. Geen gezeur, gewoon gaan

Zoals eerder gezegd, als je alleen op vakantie gaat dan ben jij de baas over de bestemming, het budget en de periode wanneer je wilt gaan. Er is geen geruzie over het plannen van de vakantie en ook tijdens je reis heb je daar helemaal geen last van. Je kunt je wintersport zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Ook met het inplannen van je vakantie en het aanvragen van je vakantiedagen hoef je geen rekening te houden met anderen. Zo kun je precies op reis gaan wanneer dat voor jou en voor jouw werk het beste uitkomt. Dat is pas een relaxte manier van op vakantie gaan!

2. Stem je bestemming af op jouw voorkeuren

Het kan wat spannend zijn om voor het eerst alleen op vakantie te gaan. Voel jij hier wat spanning over? Dan is het verstandig je wintersportbestemming af te stemmen op jouw wensen. Vind je het gezellig om naar een levendige omgeving te gaan en ben je op zoek naar wat aanspraak van andere reizigers, kies dan voor een drukke wintersportlocatie met veel kroegen en cafés in de buurt. Zoek je juist meer naar rust en natuur, stem dan ook hier je bestemming op af. Kijk je op tegen een lange reis alleen reizen naar je wintersportbestemming toe? Kijk dan eens naar de prachtige skigebieden in Frankrijk. Frankrijk heeft wintersportgebieden met voor ieder wat wils, of je nu van drukte houdt of juist de stilte op wilt zoeken. En het mooiste is, de wintersportgebieden liggen bij je om de hoek! Veel plekken kun je al met een korte autorit bereiken.

3. Vandaag alleen op avontuur of gezelschap opzoeken?

Tijdens je wintersportvakantie kun je iedere dag opnieuw bepalen of je vandaag zelf gaat doorbrengen of op zoek gaat naar gezelschap. Wanneer je alleen op pad gaat is een goede voorbereiding zeer belangrijk. Check daarom altijd het weerbericht en wintersport nieuws van jouw locatie. Zo voorkom je onplezierige verassingen.

Heb je juist zin om samen met anderen een activiteit te doen? Ga op zoek naar gelijkgestemden en schrijf je in voor een skiklas of een toffe langlauftocht. Veel hotels en pensions bieden georganiseerde activiteiten aan. Grijp deze kans en je zult ongetwijfeld een heleboel leuke nieuwe mensen ontmoeten. Jullie hebben in ieder geval al een gemeenschappelijke liefde, namelijk op wintersport gaan! Knoop eens een praatje aan met je buurman of buurvrouw en wie weet hou je er leuk gezelschap aan over om ’s avonds mee uit eten te gaan.

Wil je liever na een drukke dag je weer terugtrekken in je eigen appartement. Ook dat valt binnen de mogelijkheden. Dat is het mooie aan deze wintersportvakantie, jij mag helemaal zelf kiezen!