3 Redenen om te kiezen voor wintersport in Oost-Europa

We hebben allemaal ons favoriete wintersportland. Het gebied dat je bevalt, daar blijf je vaak ook terugkomen. Dat is natuurlijk logisch, want je gaat je er op den duur thuis voelen. Voor de kinderen is het ook fijn om steeds op dezelfde plek terug te komen. Toch is het een aanrader om eens te gaan skiën of snowboarden in Oost-Europa. Waarom je daar moet zijn, lees je in dit artikel.

Een goedkope bestemming

Het is een goede keuze als je voor wintersport in Oost-Europa kiest. Je vindt hier namelijk nog relatief goedkope bestemmingen. Wintersport staat namelijk bekend om zijn torenhoge prijzen. Daar bereid je jezelf ook op voor als je kiest voor zo’n vakantie. Toch zijn er natuurlijk altijd alternatieven. Er zijn altijd uitzonderingen op de regel. In dit geval zijn dat de goedkopere bestemmingen in Oost-Europa.

Denk bijvoorbeeld aan een wintersportvakantie in Tsjechië of Polen. Als je daar gaat skiën of snowboarden kun je een hoop geld besparen. De skipassen en accommodaties zijn redelijk goedkoop. Bovendien kun je natuurlijk besparen op de uitrusting en kleren. Je kunt het bijvoorbeeld huren of lenen. Dat scheelt je een hoop kosten. Op deze manier kun je maximaal besparen op jouw wintersportvakantie.

Een rustige piste

Er is natuurlijk een reden voor dat deze wintersportbestemmingen zo goedkoop zijn. Het is niet dat de sneeuw er slechter is. De bestemmingen zijn zo betaalbaar, omdat ze nog redelijk onontdekt zijn. Dit betekent dat nog lang niet iedereen deze bestemmingen heeft ontdekt. Dat is iets waar je nu nog profijt van kan trekken. Nu zijn de pistes namelijk nog redelijk rustig. Daardoor is het ook zo betaalbaar.

Kies bijvoorbeeld voor een wintersportvakantie in Bulgarije of Slowakije. Normaal gesproken zijn dit geen plekken waar je snel aan zal denken. Toch kun je hier prima van de pistes dalen. De bestemmingen zijn ook voornamelijk interessant voor gezinnen met kinderen. Als je een beginnend skiër of snowboarder bent is een rustige piste namelijk wel fijn. Je kunt dan veel oefenen, zonder anderen heel erg te belemmeren. Het is dan ook de perfecte bestemming voor een eerste wintersportvakantie. Dit geldt overigens niet alleen voor Bulgarije en Slovenië. De pistes zijn in Tsjechië en Polen ook nog zo rustig. Op den duur worden ze natuurlijk wel steeds drukker, dus daarom kun je er maar beter nu profijt van trekken.

Een unieke bestemming

Als je aan wintersport denkt, denk je niet meteen aan een plek in Oost-Europa. Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk staan natuurlijk hoog op het wintersport lijstje. Steeds vaker komt Tsjechië ook in dat lijstje te staan. Dat betekent dat het een steeds populairder wintersportland begint te worden.

Hoewel je niet meteen denkt aan Oost-Europa, is het juist leuk om daar naartoe te trekken. Het is nu namelijk nog een unieke bestemming voor veel wintersporters. Nu kun je er nog van profiteren dat jij als een van de weinige van het mooie uitzicht kunt genieten. Bovendien is het ook veel leuker om een bestemming te ontdekken waar nog niet veel mensen zijn geweest.

Als je het over wintersport in Oostenrijk hebt, weten heel veel mensen hoe dat eruit ziet en waar ze aan moeten denken. Menig wintersport fanaat is namelijk naar Oostenrijk geweest. Zodra je over Oost-Europa begint te praten, zijn mensen veel meer geboeid. Het is namelijk heel interessant om te horen over een wintersportbestemming die niet zo populair is.

Je kunt nu nog unieke foto’s schieten met pistes die amper gevuld zijn. Geef het een paar jaar en ook Oost-Europa is gevuld met wintersporters. Het zijn namelijk hele aantrekkelijke bestemmingen door bovenstaande kenmerken.