Ledverlichting voor aanhangers

Als het gaat om de verlichting van uw aanhanger, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Een van de meest populaire keuzes vandaag de dag is ledverlichting, die aanzienlijke voordelen biedt ten opzichte van traditionele gloeilampen. In dit artikel over LED verlichting voor de Aanhange zullen we de verschillen tussen LED- en gloeilampverlichting verkennen en ook ingaan op mogelijke LED-storingen en hoe deze te verhelpen.

LED- en gloeilampen: wat zijn de verschillen?

Een van de meest opvallende verschillen tussen LED- en gloeilampverlichting voor aanhangers is de efficiëntie. LED's (Light Emitting Diodes) zijn aanzienlijk energiezuiniger dan gloeilampen. Ze produceren licht door elektronen door halfgeleidermaterialen te sturen, wat resulteert in minder warmteverlies en meer lichtopbrengst per watt. Dit betekent dat LED-lampen minder stroom verbruiken, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook uw brandstofkosten kan verlagen als u lange afstanden met uw aanhanger aflegt.

Een ander belangrijk voordeel van LED-verlichting is de levensduur. LED-lampen gaan veel langer mee dan gloeilampen. Terwijl een typische gloeilamp slechts enkele duizenden uren meegaat, kunnen LED-lampen tot wel 50.000 uur meegaan. Dit betekent dat u minder tijd en geld hoeft te besteden aan het vervangen van lampen, vooral als uw aanhanger intensief wordt gebruikt.

Bovendien zijn LED's robuuster dan gloeilampen. Ze zijn bestand tegen schokken, trillingen en temperatuurschommelingen, waardoor ze ideaal zijn voor aanhangers die vaak op ruwe wegen worden gebruikt. Gloeilampen zijn daarentegen gevoeliger voor schade en kunnen gemakkelijk breken.

Wat is LED-storing en hoe voorkom ik het?

Hoewel LED-verlichting over het algemeen zeer betrouwbaar is, kunnen er soms problemen optreden. Nieuwe modernere auto’s kunnen sneller storing krijgen in de Canbus van de auto. Dit betekent dat de boordcomputer van de auto het signaal van de verlichting niet herkent en hierdoor de verlichting niet werkt. Dit kan dus bij elke nieuwere auto gebeuren, helaas is niet te zeggen voor welke types of merken het gaat. Natuurlijk zijn er wel oplossingen voor de LED-storingen.

  • Losse weerstanden: De LED-storing kan deels voorkomen worden doormiddel van losse weerstandjes. Deze monteer je op de massa van de verlichting en op alle functies die storing geven. Hiermee zorg je ervoor dat de storing per functie opgelost wordt. Hiervoor heb je wel een beetje verstand nodig, omdat je wel moet weten hoe de weerstanden op de functies gemonteerd worden.
  • LED controlbox: Je hebt uiteraard ook een makkelijkere optie, deze is daarentegen wel wat prijziger. Maar een controlbox is simpel aan te sluiten. Je hebt namelijk een 7-polige en een 13-polige versie. De 7- en 13-polige controlboxen kunnen gemakkelijk aangesloten worden tussen de stekkerdoos en de stekker van de verlichting.
  • Achterlichten met ingebouwde weerstanden: Tegenwoordig heb je ook de optie om aanhangerlichten te kopen waarin de weerstanden al gemonteerd zitten. Dit zorgt ervoor dat je geen storing meer kan krijgen in de kabels of stekkers.

Wil je meer informatie over Ledverlichting? Neem dan een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl. Bij Aanhangwagendirect vind je zowel aanhangerverlichting als andere aanhanger onderdelen en aanhangers. Als je vragen hebt, kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.