How to: veilig op weg naar wintersportvakantie!

Over een tijdje ga jij misschien wel weer op wintervakantie. Onwijs leuk natuurlijk! Veel mensen gaan met de auto op vakantie. Rij jij binnenkort ook naar Oostenrijk of de Zwitserse Alpen? Dan is het handig om jouw autorit op tijd voor te bereiden. Benieuwd wat je allemaal moet voorbereiden, en wat de must-haves zijn? Lees dan snel verder! Zo kun jij je verzekeren van een snelle en veilige rit naar jouw wintersportbestemming!

Tijd voor onderhoud

Voor jij op pad gaat met de auto, is het handig om jouw auto goed voor te bereiden. Wissel je zomerbanden bijvoorbeeld om voor winterbanden. Ook is het handig om de ruitenvloeistof bij te vullen. Zij de rubbers van jouw ruitenwissers toe aan vervanging? Vervang deze dan voor je wegrijdt. Zo voorkom je dat je op vakantie onderhoud aan jouw auto moet uitvoeren. Ook verklein je de kans om stil te komen staan én op een boete. Als jij zonder winterbanden in sommige landen rijdt, kan het zijn dat je boete krijgt. Simpel te voorkomen door tijdig je winterbanden te verwisselen.

De juiste spullen

Pech onderweg kun je nooit 100% voorkomen. Mocht je toch onderweg stil komen te staan, is het handig om alles bij je te hebben. Check vooraf of je alles hebt. Ligt de gevarendriehoek in de auto? Neem jij sneeuwkettingen mee? En vergeet je de ijskrabber en een anti-condensdoek niet mee te nemen? Ook een goede hoeveelheid eten en drinken is belangrijk. Niemand wil met een hongerige maag rijden of op de achterbank zitten. Een lekker broodje of een zakje snoep met wat te drinken is zeker geen overbodige luxe voor de roadtrip. Neem ook voldoende eten en drinken mee. Als je dan in de file staat, kun je in ieder geval nog een lekkere snack eten.

Onderweg betalen

Tijdens het rijden is er een grote kans dat jij op een tolweg rijdt. In dat geval moet je tol betalen. Denk voor je vertrek erover na hoe je dit wil aanpakken. Dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk met een creditcard. Een extra fijne reden om gebruik te maken van een creditcard is het snelle doorrijden. Vaak zijn de rijen voor het betalen met een creditcard korter dan bij andere betalingsmogelijkheden. Ook kun jij met een creditcard gemakkelijk onderweg betalen. Handig als jij wat snacks wilt halen bij een tankstation of als de tank leeg begint te raken.