Eerste keer op wintersportvakantie spannend? Niet met deze tips en tricks!

Als je aan een wintersportvakantie denkt, dan denk je natuurlijk gelijk aan de bekende gebieden in Oostenrijk en Frankrijk. En we geven je ook geen ongelijk, deze landen kennen een heleboel mooie skigebieden die geschikt zijn voor wintersportliefhebbers van verschillende niveaus. Maar wist je dat Europa nog veel meer prachtige wintersport gebieden kent? Niet alleen in Oostenrijk of Frankrijk, maar ook in Zwitserland, Duitsland en Italië. Wij hebben de top 10 mooiste wintersport gebieden in Europa voor je onder elkaar gezet. Zo kun jij gemakkelijk inspiratie op doen voor je volgende avontuurlijke trip! Lees je mee?

Op nummer 10: Megeve en Chamonix

Deze wintersportplaatsen zijn allebei en Frankrijk en al jaren zeer geliefd. De beide wintersportdorpen kennen een grote diversiteit aan sporten die je daar kunt doen en het centrum is zeer gezellig en sfeervol. Bijkomend voordeel aan wintersportvakanties in Frankrijk is de goede prijs-kwaliteit verhouding en het feit dat je er gemakkelijk met je eigen auto naartoe kunt rijden zonder dagen onderweg te zijn. Dat is helemaal ideaal als je op zoek bent naar een bestemming waar je naartoe kunt voor een wintersportweekend bijvoorbeeld!

Op nummer 9: Les Trois Vallées

Voor deze tip blijven we nog even in Frankrijk. Het gebied Les Trois Vallées is een prachtige bestemming voor de zomer om te wandelen en op avontuur te gaan, maar in de winter is het ook zeker een bezoekje waard. Wist je dat dit skigebied al drie maal is uitgekozen als beste skigebied ter wereld? Dat moet je zelf ervaren..

Op nummer 8: Dolomiti Superski

Dit grootse skigebied ligt in Italië en is opgedeeld in meerdere losse wintersportgebieden. Wil je eindeloos uitzicht en genieten van vrijwel volledige sneeuwgarantie? Dan zit je hier goed. Wanneer je voor dit wintersport gebied in Italië kiest, kun je ook gemakkelijk van dorp naar dorp hoppen en meerdere pistes uitproberen. Ideaal voor beginners!

Op nummer 7: Voss Ski en Myrkdalen

Minder bekend, maar daardoor niet minder mooi: wintersporten in Noorwegen. Dit wintersportgebied kenmerkt zich door haar moderne faciliteiten en de volledige vrijheid die je hier ervaart. Grijp je kans en doe je voordeel met deze relatief onontdekte parel!

Op nummer 6: Bláfjöll

Nog zo’n verrassing in de lijst, de skigebieden van IJsland. Natuurlijk kan je in dit prachtige land ook wintersporten. Hou er wel rekening mee dat de skigebieden kleiner zijn dan je gewend bent op het vaste land van Europa. De pistes zijn doorgaans wel een stuk rustiger.

Op nummer 5: Les Quatre Vallées

Na de drie valleien in Frankrijk, nu de vier valleien in Zwitserland! Een groot en prachtig wintersportgebied dat vooral de meer ervaren wintersporters aantrekt. Ben jij klaar voor dit avontuur?

Op nummer 4: Aletsch Arena

We blijven nog even in Zwitserland, want het skigebied rond de Aletschgletscher mag natuurlijk niet overgeslagen worden. Deze wintersportplaats heeft een ruimte opzet en zowel uitdagingen voor ervaren als voor minder ervaren wintersporters. Ideaal voor groepen met verschillende niveaus aan wintersporters.

Op nummer 3: Sauerland

Om de hoek: het wintersportgebied in Duitsland. Dit gebied kent veel variatie en is gemakkelijk bereikbaar. Wil je een wandelvakantie combineren met wintersport? Dan is deze plaats perfect!

Op nummer 2: Serfaus

Uiteraard mag wintersportbestemming Oostenrijk niet ontbreken in deze top 10. Het skigebied rond het populaire dorp Serfaus is een echte aanrader voor gezinnen en families die op wintersportvakantie willen gaan. Er zijn veel geschikte accommodaties en pistes voor wintersporters van alle levels.

Op nummer 1: Zillertal Arena

Ook het grootse skigebied Zillertal Arena in Oostenrijk is een absolute aanrader. Denk aan uitgestrekte pistes een veel faciliteiten voor de beginnende wintersporter.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? In dit artikel vind je de mooiste wintersportgebieden van de vijf populairste wintersportlanden van Europa!