Wintersport in Valmorel, Frankrijk

Wintersport in Valmorel

Door de authentieke bebouwing en de chaletstijl heeft Valmorel een heerlijke oude sfeer. De bebouwing van Valmorel telt maximaal 3 verdiepingen. Het dorp ligt tegen de rand van het bos en valt daardoor perfect in het landschap. In de omgeving zijn dan ook veel wandelroutes te vinden.

Pistes van Valmorel

Vanaf Valmorel kunt u via de wat eenvoudige pistes over de Beaudin naar St. François Longchamp skiën. Samen met dat dorp wordt het gebied Le Grand Domaine gevormd, met maarliefst 150 kilometer piste. Met 21 kilometer groen en 38 kilometer blauw is dit gebied voor de beginnende skiër een aanrader. Echter kunt u als gevorderde skiër ook terecht op de 17 kilometer rood of 8 kilometer zwarte piste.

Tevens is er een funpark met halfpipe en staat het gebied er bekend om dat er veel natuurlijke obstakels zijn, perfect voor de freestylers.

Voorzieningen in Valmorel

Valmorel heeft naast zijn uitgebreide skigebied natuurlijk ook prima voorzieningen. Denk aan restaurants, bars, winkels, discotheken en ook zijn er 2 bioscopen. Dit zorgt voor een prima après-ski mogelijkheid.

Wintersportlocaties in Valmorel

locaties 1 t/m 5 van 5